Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща заради скъпата вода

Снимка: БГНЕС

Производители на плодове и зеленчуци настояват да получат информация как е образувана цената на водата за поливане и защо държавното предприятие „Напоителни системи“ обявява драстично поскъпване на водата броени дни преди крайния срок за подписване на договори.

Днес представители на бранша ще се срещнат с ръководството на Министерството на земеделието и на „Напоителни системи“.

Ако не бъде постигнат компромис, утре производителите излизат на протест. Подобна заявка са дали и малинопроизводителите в Лозница, които утре ще протестират край града. В момента площите с малини и ягоди. в общината са близо 3000 декара.


По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Историческият музей в Исперих приключва успешно проект

Завършват дейностите по проект „Съвременни решения за опазване и съхранение на движимото културно наследство“, който Историческият музей в Исперих изпълнява вследствие на спечелено финансиране от конкурсна сесия на Министерство на културата за проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и художествените галерии. Проектът допълва,..

публикувано на 18.06.24 в 11:04

Гореща телефонна линия

Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие ще продължи да работи още една година. Днес е подписан нов договор с фондация „Асоциация Анимус“, която повече от 10 години помага на хора в риск или жертви на агресия в дома на телефони с номера 0800 1 8676 и 02 981 7686 .  Към момента това е единствената телефонна линия, която е..

публикувано на 18.06.24 в 10:46

Прегледи за туберкулоза

Безплатни прегледи за туберкулоза се извършват в цялата страна до 21 юни. Това съобщават от Министерството на здравеопазването и уточняват, че прегледите ще се провеждат в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулозата в областните градове. На всеки желаещ се предлага скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултации. На..

публикувано на 18.06.24 в 08:27

5 милиона за лозарите

Финансова подкрепа за борба с вредители по лозата ще получат производителите на винено и десертно грозде. За целта са осигурени 5 000 000 лева по Схемата за държавна помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, съобщават от Държавния фонд „Земеделие“. Схемата е нотифицирана пред Европейската комисия и ще се прилага до 31 декември 2029 г...

публикувано на 18.06.24 в 08:17

Втори ден преговори

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС продължава срещите с политически сили в новия парламент за излъчване на правителство на споделената отговорност. Във втория ден покани са отправени към БСП, "Има такъв народ" и "Величие". Първата предвидена среща на ГЕРБ-СДС в 11:00 ч. днес е с БСП. Преди нея ще се събере Изпълнителното бюро на..

публикувано на 18.06.24 в 08:05

Планово без ток на 18 юни

Неотложни ремонти и обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 18 юни, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разград ска област от 08:30 ч. до 16:00 ч. и днес ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Малък Поровец, а от..

публикувано на 18.06.24 в 06:50

Горещ вторник

И днес ще е горещо – предимно слънчево, следобед ще се развива купеста облачност. Ще духа слаб вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, за Шумен – около 33. Прогнозата за времето е на дежурния синоптик във Варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология Любомир Маджаров.

публикувано на 18.06.24 в 06:22