Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

63 нарушения на пътя

Снимка: Радио Шумен

1043 са проверените превозни средства в рамките на специализирана полицейска операция по линия на РОУДПОЛ. Установени по време на проверките миналата седмица са 63 нарушения.

За неизползване на обезопасителни колани са санкционирани 28 водачи. Глобени са 21 пътници, които не са ползвали предпазни колани на предните седалки и 12 на задните.

За превозване на деца без обезопаистелни системи са санкционирани двама водачи.

По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж простреля опонент

50-годишен мъж от село Вехтово е задържан в полицейския арест след сбиване в двор на фирма край Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 09:30 часа вчера след конфликт мъжът прострелял в областта на устната 35-годишен мъж с пневматичен пистолет. При опит от служители във фирмата да ги разтърват 50-годишният напръскал част от тях..

публикувано на 17.05.24 в 09:36

Изложби в Ганушевата къща

Четири експозиции ще бъдат представени в залата на Ганушевата къща в събота – 18 май. Инициативата е част от традиционната Нощ на музеите, която се провежда във втората половина на май в Шумен.  Експозициите ще бъдат отворени за посетители от 16.00 ч. до 23.00 ч. тази събота. Посетителите ще могат да разгледат ръчно изработени кукли от..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Нова електронна услуга

Нова електронна услуга за граждани е достъпна на сайта на община Шумен. Дава се възможност потребител да прави справка онлайн за документ, който е подал в деловодството на администрацията.  За целта е необходимо гражданинът да знае входящия номер на документа и датата на издаването му. Информацията, която може да се получи, е за етапа на обработка на..

публикувано на 17.05.24 в 09:03
Шуменски университет

122 студенти на конкурса "Боян Пенев"

Участници от 21 университета идват в Шумен за Националния студентски конкурс „Боян Пенев“. 46-то издание на най-старата литературна надпревара за студенти творци ще бъде официално открито от 13:00 часа в Аулата на Ректората на висшето училище.  След официалната част, по програма са включени четения на участниците. Куратор на конкурса е проф. д-р..

публикувано на 17.05.24 в 08:45

За безопасен абитуриентски бал

Полицията в Шумен е създала организация за осигуряване на реда и пътната безопасност по време на абитуриентските балове на 24 и 25 май. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.  Днес е проведена работна среща с кметския екип на Шумен, на която са обсъдени организацията и маршрутите на преминаване на автомобилите. Информацията за часовия..

публикувано на 16.05.24 в 14:43

Пожар лумна в Дивдядово

Пожар е лумнал в шуменския квартал "Дивдядово" преди минути, видя репортер на Радио Шумен. Гори пункт за изкупуване на метали. От полицията уточниха, че са се запалили гуми в двора на фирмата за отпадъци. На място са екипи на пожарната и полицията.

публикувано на 16.05.24 в 14:01

Млади спасители в надпревара

Възпитаниците на II ОУ “Д-р Петър Берон“ са победители в областния етап от ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което се проведе днес на тренировъчния учебен център на противопожарната служба в Шумен. С общ брой от 148 точки учениците набраха преднина пред отбора на ОУ “Св. Климент Охридски“ от село Пет могили,..

публикувано на 16.05.24 в 13:30