Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проба на видеонаблюдението

Снимка: Ани Петрова

Две седмици преди изборите в Централната избирателна комисия ще направят симулация на броенето на бюлетини с видеонаблюдение, каквито са новите изборни правила. Софтуерът на устройствата е инсталиран и се тества. В деня на вота те ще излъчват на живо броенето на гласовете, като всяка бюлетина трябва да бъде показана и вотът прочетен.

На местата, където няма достатъчно добър интернет, ще се прави запис, който ще бъде качен на онлайн платформата, където ще се излъчва броенето. Фирмата, която въвежда данните от изборите, очаква забавяне на обработката на изборните резултати заради задължителното видеозаснемане и видеоизлъчване след края на изборния ден.


По публикацията работи: Миглена Стоянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОДМВР-Силистра гарантира сигурност

Близо 230 служители на Областната дирекция на МВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и РД „Гранична полиция” ще се включат в охраната на 223 избирателни секции в областта в деня на вота за Народно събрание на 2 април. Охраната на помещенията за гласуване, изборните книжа и бюлетини и устройствата за..

публикувано на 31.03.23 в 13:59

Усилена подготовка за вота

Тече подготовката на многофункционалната спортна зала „Арена Русе” за приемането на протоколите от секционните избирателни комисии и отчитането на изборните резултати от предстоящия парламентарен вот на 2 април.Това съобщават от областната администрация. Съвместно с Районната избирателна комисия /РИК/ двете институции съставиха детайлна..

публикувано на 31.03.23 в 13:46

Договориха действия при бомбени заплахи

Вътрешното министерство и Централната избирателна комисия договориха как ще се действа при бомбени заплахи в изборния ден. Според служебния министър Иван Демерджиев, сигналите за взривни устройства в училище от предходните дни са хибридни атаки, няма реална опасност и хората трябва да бъдат спокойни. В неделя гласоподаватели и членове на комисии ще..

публикувано на 31.03.23 в 12:37

Депутатите през детските очи

31 март е последният ден от предизборната кампания. В неделя сме на избори – ще избираме представители за Народното събрание – за пореден път. Едва ли има човек в страната, който не знае, след като и децата са запознати с това. Децата – нашето бъдеще. На тях ще дадем сега думата. И се надявам поне някой от бъдещите избраници да ги чуе, защото..

публикувано на 31.03.23 в 11:49

МВР на крак в неделя

Екипи на Областната дирекция на МВР в Шумен продължават контролните и превантивни действия на територията на областта преди изборите. Засиленото полицейско присъствие на уязвимите места ще продължи до края на изборния ден. Извършва се активна превенция на хора, които са склонни да извършват престъпения и нарушения, включително и срещу..

публикувано на 31.03.23 в 09:51

Сух режим на изборите

Забранява се продажбата на спиртни напитки в магазините, заведенията за хранене и други обществени места на територията на община Шумен в деня на изборите. Това става със заповед на кмета Любомир Христов. Забраната влиза в сила от 7.00 ч. и важи до 20.00 часа на 2 април, неделя. Със същата заповед се забранява и провеждането на масови прояви, които..

публикувано на 31.03.23 в 09:45

Обещават спокоен изборен ден

МВР ще обяви нов протокол за действие при хибридни атаки. До новите мерки се стигна след безпрецедентните бомбени заплахи към десетки училища в цялата страна дни преди провеждането на извънредните парламентарни избори. В последните 4 дни учебни заведения в много градове в страната бяха затворени заради получени заплашителни имейли за поставени..

публикувано на 31.03.23 в 09:40