Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой колко мандата печели?

Снимка: БГНЕС

Според агенция „Маркет ЛИНКС“, цитирана от БТВ,  превърнати в мандати, цифрите показват следното разпределение на силите в парламента:

ГЕРБ-СДС ще разполагат с 69 депутати, а „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 64 депутати.

37 депутати ще има „Възраждане“, ДПС – 35, „БСП за България“ – 24, „Има такъв народ“ – 11 депутати.

По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж падна от четири метра

29-годишен мъж е пострадал при трудова злополука в Исперих, съобщават от полицията. При извършване на ремонтни дейности в строителен обект, мъжът пада от метална конструкция с височина 4 метра.  Откаран е в МБАЛ-Исперих, където е установено, че има счупено ребро, без опасност за живота. Уведомена е Инспекцията по труда. По случая се води проверка.

публикувано на 02.06.24 в 11:51

Сигнал за домашно насилие

28-годишна жена подала сигнал за упражнено домашно насилие спрямо нея около 21:50 часа на 1 юни, съобщават от полицията в Разград.  Жената е съобщила, че в село Голям Поровец 34-годишният мъж, с когото живее на семейни начала, я ударил през лицето и отправил закани за физическа саморазправа и убийство.  На потърпевшата са разяснени правата ѝ по..

публикувано на 02.06.24 в 11:42

Празничен турнир по футбол

Празничен турнир по футбол се проведе за първи път в Русе по повод Деня на детето. Организатор на проявата беше футболен клуб „Левски 2000“ с подкрепата на общината.  В надпреварата се включиха близо 130 деца от I до IV клас на 7 русенски училища.  Децата бяха разделени в две възрастови групи – I – II клас, които участваха с петима футболисти в..

публикувано на 02.06.24 в 10:57

Удостоверение за гласуване на 9 юни

В седмицата преди изборите е създадена е организация за издаване на документи за самоличност за хората, които нямат лична карта, съобщават от сектор БДС в Силистра. При невъзможност картата да бъде издадена до края на работния ден на 7 юни, по искане на гражданите, те могат да получат удостоверение, с което да гласуват. За да бъде издаден..

публикувано на 02.06.24 в 10:54

В полза на здравето

Ден „В полза на здравето" се провежда днес в Градския парк в Шумен. Събитието е насочено към младите хора. Те ще се запознаят с организациите в града, които работят по темите за здравно образование, кариера в здравеопазването, първа долекарска помощ и други.  Предвидени са две работилници – „Работилница за лекари“, в която са включени различни..

публикувано на 02.06.24 в 10:51

Отварят гробницата-мавзолей на Евлоги и Христо Георгиеви

Гробницата-мавзолей на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Букурещ ще бъде отворена за посещение днес /2 юни/. Това съобщиха от областната администрация в Русе. Инициативата е на българското посолство и е по повод 200-годишнината от рождението на по-малкия от двамата братя – Христо Георгиев.  Посетителите ще могат да снимат както вътре, така и около..

публикувано на 02.06.24 в 10:47

Паметта на Ботев почитат в Русе

Възпоменателна церемония в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на България  организира Община Русе. Честването започва в 11:30 часа пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение.  Слово ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков и областният управител Драгомир Драганов. Ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на..

публикувано на 02.06.24 в 10:41