Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари за старческите домове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проектни предложения за модернизация на 81 дома за стари хора подадоха всички допустими 73 общини в страната. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. Финансирането ще е от Националния план за възстановяване и устойчивост. 

По проектите ще бъдат финансирани строителни дейности, доставка на оборудване и обзавеждане за домовете за възрастни хора. Сред допустимите дейности са още подобряването на достъпа за хора с увреждания до сградите и предприемането на мерки за повишаване на тяхната енергийна ефективност. Модернизирането на домовете за стари хора ще осигури по-качествени грижи и по-добри условия за живот на около 5600 души.


По публикацията работи: Радио Шумен

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест за ефективни присъди

Десетки шуменци се събраха пред сградата на съда в подкрепа на националния протест, свързан с издаването на ефективни присъди на убийците на пътя. Организатори са  Фондация ,,Ангели на пътя”, а подкрепата е от семейството на Светомира Станчева, която загина в катастрофа на кръговото кръстовище, в близост до голям търговски комплекс на бул.Симеон..

публикувано на 08.06.24 в 12:50

Машините за гласуване са в Шумен

252 машини за гласуване са получени в Шумен. Те ще бъдат разпределени в избирателни секции на територията на областта, съобщиха от областната дирекция на МВР. Устройствата ще бъдат доставени и монтирани по утвърден график днес. Доставката им се осъществява с предварително наети транспортни средства под полицейска охрана. Машините ще се доставят..

публикувано на 08.06.24 в 11:30

Безплатно чипиране на кучета

Четири ветеринарни клиники се включват в инициативата на Община Разград за поставяне на безплатни чипове и регистрация на домашни кучета, съобщават от местната администрация. Вече са предоставени на ветеринарите чипове и от понеделник, 10 юни, в техните обекти ще може да се извършва чипиране, като собствениците на домашни животни ще трябва да..

публикувано на 08.06.24 в 09:35

Сериозна охрана по изборите

Над 400 служители от структурните звена на МВР, изпълняващи задачи на територията на област Шумен ще осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагиране на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност преди началото на вота и до края на изборния ден на 9 юни. Това съобщават от областната дирекзция на МВР. Ще..

публикувано на 08.06.24 в 07:19

Слънчево и горещо

И днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от източна четвърт. Максимални температури между 29° и 34°, по крайбрежието 25°-30°, за Шумен около 32°. Прогнозата е на дежурния синоптик Любомир Маджаров от НИМХ-Варна.

публикувано на 08.06.24 в 07:09

Планово без ток на 7 юни

Шумен На  07.06.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. са възможни смущения на електрозахранването в района на: с. Ивански, с. Вехтово, ТП "ПС В и К Кълново" и БКТП "Б груп". На  07.06.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: село Сини вир, село Становец, село Омарчево - промишлени цехове, търговски..

публикувано на 07.06.24 в 05:38
Варна

Слънчево и горещо

Днес ще е предимно слънчево, като в сутрешните часове по северното крайбрежие видимостта временно ще е намалена от ниска облачност или мъгла. Почти тихо време, в следобедните часове ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури във вътрешността на района ще са между 29° и 34°, по Черноморието 25°-28°, за Шумен около 30°.  Вълнението на..

публикувано на 07.06.24 в 05:35