Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на стадиона на финала

Снимка: Незабравка Кирова

До края на юни трябва да завърши започналият през есента на миналата година ремонт на стадион "Луи Айер" в Силистра. Министерският съвет отпусна 1,6 милиона лева за частична подмяна на седалките, реновиране на част от сградния фонд, нова тревна настилка на футболното игрище, полагане на тартан върху лекоатлетическата писта и изграждането на два тенис-корта и игрище за мини-футбол.

Със собствено финансиране Общината изгражда и кладенец, който ще е част от поливната система на стадиона, която ще поддържа тревната настилка свежа и ще спестява пари, коментира зам.-кметът инж. Тихомир Борачев, давайки пример с другото градско игрище, където има подобен кладенец.

"От който миналата година е използвана около 5 хиляди кубика вода. Ако трябваше да платим на ВиК, трябваше да пратим 25 хиляди лева. На "Басейнова дирекция", тоест на държавата, за ползването на подземния източник плащаме около 1200 лева. Тоест едно такова съоръжение се изплаща за 3-4 година", посочи той.

Голяма част от дейностите са вече към своя край, съобщи още инж. Борачев.

Поет бе и ангажимент Общината да търси други източници за финансиране, за да бъде завършен ремонтът на спортните зали за бойни спортове и остатъчната сградна инфраструктура.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Общински съвет Тутракан

Общинска сесия в Тутракан

Започва заседанието на Общинския съвет в Тутракан. Ще бъде утвърден нов Правилник за реда, начина и условията за отпускане на еднократни социални помощи на граждани от общината.  В дне вния ред е допълнението на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост и приемането на решения по разпоредителни сделки...

публикувано на 27.06.24 в 08:14

Газова бутилка пламна

Екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Дулово загасил горяща газова бутилка вчера в частен имот в града. Това съобщават от силистренската полиция. Сигналът за произшествието е получен в 08:08 часа. Екипът изнесъл бутилката на двора, загасил я и я обезопасил.

публикувано на 26.06.24 в 10:04

Музика срещу наркотиците

Концерт, наречен "Музика срещу дрогата" организира община Тутракан. Проявата е тази вечер от 19:30 часа в Амфитеатъра на дунавския град.  На сцената ще излязат местни изпълнители и формации, сред които Детска вокална група "Усмивчица", Вокална група "Слънчева усмивка", Вокален феномен "Вива Тийнс", Градският мажоретен състав, Танцова школа "Happy..

публикувано на 26.06.24 в 09:01

Нов пазар в Зафирово

Общински пазар за плодове и зеленчуци беше открит днес край с. Зафирово, община Главиница. Той е изграден изцяло със средства и усилия на Общинското предприятие "Общински имоти и комунални дейности" - Главиница. Теренът е пригоден за целта, като е постлан с камък. Изградени са ограда и санитарен възел, осигурена е течаща вода, Пазарът е с модерно..

публикувано на 25.06.24 в 15:25

Слама пламна в камион

Слама се запалила в каросерията на камион по време на движение вчера в близост до разклона за Старо село. Това съобщават от разградската полиция. Екип на РСПБЗН-Тутракан се отзовал на сигнала, получен в 09:09 часа и загасил пожара.  Изгорели 10 рула слама, но са спасени 35, както и камионът.

публикувано на 25.06.24 в 09:30

Отново на плуване

В сряда ще бъдат подновени всички тренировки в басейна на Военния факултет в Шумен, каза за Радио Шумен единият от треньорите по плуване там Георги Герчев.  „Бяхме спрели за кратко, за да уредим проблеми с вече съществуващи договори, но всичко вече е наред и възстановяваме тренировките", допълни Герчев.  Във Военния факултет от години се провеждат..

публикувано на 24.06.24 в 13:22

Пияна и дрогирана зад волана

Полицейски служители установиха 37-годишна, шофирала под въздействие на алкохол и дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Жената с лек автомобил „Фолксваген“ била спряна за проверка на 21 юни по ул. „Баба Тонка“ в Силистра. Пробата с дрегер отчела 2.22 промила,   а тестът за наркотици дал положителен резултат за амфетамин.  Жената е била..

публикувано на 24.06.24 в 09:28