Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Погнаха изоставени коли

Снимка: Община Разград

Започна поставянето на стикери на изоставени на обществени места автомобили в Разград. С тях се уведомява собственикът на возилото, че трябва в 3-месечен срок да освободи заеманото от неговото МПС място - общинска собственост.

Ако този срок не бъде спазен, след издаване на заповед за принудително преместване, автомобилът ще бъде вдигнат от фирма, с която Община Разград има подписан договор. Колата ще бъде транспортирана до площадка за излезли от употреба автомобили. Там тя ще остане още 14 дни.

Сред изтичането на този срок, ще бъде съставен протокол и автомобилът ще бъде обезвреден, информират от местната администрация.


По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нощ на музеите за 17-и път

Европейската нощ на музеите отбелязват в Търговище днес. От 18 ч. до полунощ Регионалният исторически музей отваря своите експозиции и изложби за безплатни посещения.  От 18,30 ч. пред Славейковото училище ще има концерт „Пролетно веселие“ с изпълнения на фолклорните състави на II СУ „Проф. Никола Маринов“, след това на сцената ще излезе трио..

публикувано на 18.05.24 в 15:59

Касират избора за кмет на Омуртаг

Административният съд – Търговище касира избора за кмет на община Омуртаг. Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от обявяването му.  Делото беше образувано по жалба на политическа партия. Констатирани са нарушения, свързани с процедурата по преброяване, сортиране, отчитане и съхраняване на бюлетините. В една от секциите е установена..

публикувано на 18.05.24 в 15:26

Изложба на кучета

Киноложка изложба се открива в 10 ч. на поляната в парка „Борово око“ в Търговище. Проявата е в рамките на Традиционния пролетен панаир в града. Регистрацията ще бъде от 8,30 ч. до 9,30 ч. До участие ще се допускат кучета с паспорт, а ако собствениците са от Търговище, техният любимец трябва и да е регистриран. Участието е безплатно.  Кучетата ще..

публикувано на 18.05.24 в 08:11

Две жени пострадаха на пътя

Две жени са в болница след катастрофа, съобщават от полицията в Търговище.  Около 22:40 ч. на 16 май в община Търговище на третокласен път преди разклона за с. Макариополско 29-годишен водач е изгубил контрол над управлявания от него автомобил „Сеат Алхамбра“ на прав участък от пътя. В резултат колата се е преобърнала вляво извън..

публикувано на 17.05.24 в 11:05

Награди за изрядни данъкоплатци

Общо 40 предметни награди бяха разпределени в жребия на община Търговище за стимулиране на изрядните данъкоплатци.  Право да участват в него имаха заплатилите целия годишен размер на   дължими те местни налози в срок до 30 април , припомнят от администрацията.  Жребият беше изтеглен от 11-годишната Ивайла Димитрова. Наградите могат да бъдат получени..

публикувано на 17.05.24 в 09:22

Търговище променя картинката

В седмицата на традиционния пролетен панаир Търговище се включва в информационната кампания “Промени картинката“ . Целта е да се фокусира вниманието върху глобалния проблем с неправилно изхвърлените фасове и така да се провокира по-отговорно потребителско поведение. В рамките на кампанията в близост до сцената на #МузикаленПаркФест ще бъде..

публикувано на 16.05.24 в 08:42

50 години горчиво

6 семейни двойки с 50-годишен брачен съюз подновиха брачните си клетви на церемония, организирана от община Търговище пред Художествена галерия "Никола Маринов". Свидетели на ритуала бяха кметът д-р Дарин Димитров и секретарят на общината Христалина Халачева. Двойките, които празнуваха своята златна..

публикувано на 15.05.24 в 12:43