Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имам помага на бедстващо семейство

7
Снимка: Личен архив

Благотворителна акция в помощ на семейство, останало без дом, организират в дуловското село Овен.

Възрастна жена и синовете й, които са нетрудоспособни поради заболяване, живеят в една стая в срутена къща без прозорци и без течаща вода.

Кампанията е организирана от имама на джамията в селото Зафер Хаджъбилял. Той е само на 21 години, но за пореден път стартира акция в помощ на нуждаещи се. Младият доброволец е завършил в духовното училище НЮВВАБ в Шумен, в момента следва във Висшия ислямски институт в София и работи като колумнист в новинарски сайт в Турция.

За да е по-близо до хората и да помага на нуждаещите се, е решил да се кандидатира за кмет на село Овен.

Повече за кампанията чуйте от разговора на Айше Лятиф със Зафер Хаджъбилял.

Ето адреса и банковата сметка за всички, които имат възможност и желаят да помогнат на семейството:

Кадрие Халид Мустафа

Село Овен, улица „Шеста“ 10

Банка ДСК

Сметка 0000000029935313

Валута BGN

IBAN BG24STSA93000029935313

BIC STSABGSF





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Успешен финал на проекта

Шест месеца деца на възраст между 7 и 11 години от Шумен провеждаха занимания по модерен двубой (бягане и плуване). Спортен клуб „Слава“ съвместно с Министерството на младежта и спорта започнаха реализацията на проекта, който е финансиран от министерството и напълно безплатен за участниците в проекта.   Във военния факултет в Шумен бяха проведени..

публикувано на 08.10.24 в 15:34

Световно образование

55 университета от 14 държави ще бъдат представени по време на юбилейното 20-то есенно издание на изложението „Световно образование“, което беше в София, Пловдив и Бургас, а днес гостува и във Варна. Учениците и родителите, които се интересуват от обучение в чужбина, ще бъдат консултирани за университети от 3 континента с традиционни и..

публикувано на 08.10.24 в 15:03

Сигнал за заплахи

Заплахи срещу общинското ръководство на Дулово водят до напрежение в работата на местните власти. За това сигнализираха кметът на общината инж. Невхис Мустафа, един от заместник-кметовете и секретарят на брифинг в Силистра. Опитите за всяване на страх стартират още преди месец с непристойна публикация в интернет сайт, в която лично е засегната..

публикувано на 08.10.24 в 09:16

Надпревара за млади пчелари

Национално състезание трябва да излъчи най-добрите пчелари ученици у нас, а негов домакин ще бъде Търговище.  Участници от Шумен, Плевен, Пловдив и Ситово вече са заявили участие, а заявления на кандидати ще се приемат до 18 октомври онлайн. Надпреварата е на 19 октомври с решаване на тест и практически задачи - от сглобяване на кошер до..

публикувано на 06.10.24 в 10:20

Параолимпиецът Ружди Ружди: Спортът ме спаси

Да тренираш на една поляна в Павел баня, да трупаш сила и маса във фитнес, който сам си направил в една от стаите на дома си в русенското село Глоджево и да спечелиш златото в тласкането на гюле на паралимпийските игри в Париж – това не е сценарий за филм, а историята на българския параолимпиец Ружди Ружди. След връщането му от Франция, многото..

публикувано на 05.10.24 в 13:50

Избори в ТикТок

Покрай европейските избори през юни много родни политици се докоснаха за първи път до социалните мрежи, предпочитани от младежите, ТикТок и Инстаграм. Това повиши процента на гласуващите в най-ниската възрастова група у нас, каза за Радио Шумен Ивайло Илиев, политолог и представител на „Националния младежки форум“. „Социалните мрежи и техните..

публикувано на 04.10.24 в 13:53

Жената с моторчето

Ако сте шофьор или по-бдителен пешеходец в Шумен, няма начин да не сте засичали жената, която пърполи с ефектна червена триколка. Тя е Селиме Орханова, иначе заклет велосипедист. От  известно време обаче преминала на електрически скутери.  Червеният двуместен, който успешно управлява, е вторият й поред. Първият, едноместен, не бил достатъчен, за..

публикувано на 05.10.24 в 16:40