Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иззеха боен пистолет и патрони

Снимка: ОДМВР Разград

Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при специализираната полицейска операция, която се проведе днес в Разградска област.

Претърсено жилище в село Благоево, където живеел 53-годишен мъж . В една от стаите са открити и иззети боен пистолет „Steyr“ модел 1913 г., 140 бойни патрона и 6 патрона 12-ти калибър. Предстои извършването на експертизи. Образувано е досъдебно производство.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 448 души и 304 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 9 акта и 66 фиша. Образувани са две бързи и три досъдебни производства. Задържаните за извършени престъпления са четирима.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жена намери и върна 19 000 лв.

Почетна грамота за доблестна постъпка връчи директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Разград старши комисар Диян Симеонов на 50-годишна жена от село Раковски, която намери и върна в полицията чанта с пари, лични вещи и документи, собственост на възрастна 84-годишна разградчанка, съобщават от полицията. Съвестната жена се оказа служителка на..

публикувано на 17.06.24 в 18:24

Обновяват основно училище

Мащабен проект за обновяване и модернизация на основно училище „Васил Априлов“ в Исперих стартира днес, след като през изминалата година общината получи одобрение за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Средствата по проекта ще бъдат инвестирани за прилагане на мерки за енергийна ефективност в двете сгради на..

публикувано на 17.06.24 в 14:27

Пътеводител на доброто

Фестивал за представяне на ефективни социални модели „Пътеводител на доброто“ беше проведен в Градския парк в Разград и в хотел „Лес“. Събитието събра над 400 представители на 41 социални услуги от 9 области на България.  Събитието включваше три панела, насочени към обмен на добри практики. Близо 200 потребители и служители от социални услуги..

публикувано на 17.06.24 в 12:56

Майка и дъщеря пострадаха при катастрофа

15-годишно момиче и майка му са пострадали при катастрофа в Цар Калоян в петък, информират от Областната дирекция на МВР – Разград.  43-годишен роден в Истанбул водач на „Ситроен“, пътуващ в посока Русе, отвлякъл вниманието си, колата навлязла в лентата за насрещно движение и блъснала странично „Форд Транзит“, шофиран от 51-годишен мъж от..

публикувано на 16.06.24 в 08:54

Фестивал на доброто

Служители и потребители на 40 социални услуги от страната ще участват в първото издание на фестивала „Пътеводител на доброто“. Форумът ще се проведе днес в Градския парк на Разград.  Предвидени са три панела. В 9,30 ч. е представянето на ефективни модели в социалната работа, допринесли за развитието на услугата, подобряването на живота на..

публикувано на 16.06.24 в 08:33

Влак удари джип

Влакът Варна - Русе удари джип, излизащ от селски път в района между Мортагоново и Ясеновец. Инцидентът е станал около 12:30 ч. днес, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Автомобилът "Хонда CRV" е смачкан, но пострадали хора няма.  32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети. ЖП прелезът е охраняем със..

публикувано на 15.06.24 в 14:27

Над 1000 участници на "Сцена под липите"

10-ото издание на Националния фолклорен фестивал „Сцена под липите” ще се проведе днес и утре в местността „Липник“, съобщават от община Русе. Очаква се да се включат близо 1000 участници и 100 състава от България и Румъния.  Фестивалът ще започне от 10:00 ч. днес. Гостите могат да разгледат и закупят продукти от „Алеята на здравето и на..

публикувано на 15.06.24 в 10:35