Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малките футболисти без стадион?

Снимка: УСШ Хан Крум

Без възможност да тренират за месец остават шуменските детски клубове по футбол, използващи Ученическия стадион. За това алармира Добромир Драев.

Общинският съветник обясни, че с него са се свързали треньори от спортните школи и са сигнализирали, че игрището ще бъде затворено през юли. Общинското предприятие, което стопанисва стадиона, ще пусне в отпуск персонала, отговарящ за поддръжката на спортното игрище. Така то ще остане затворено за месец, твърди Драев.

През това време клубовете ще могат да ползват новото тренировъчно игрище в близост до Зала „Плиска“, но срещу заплащане от 72 лева на час. Предложението идва от Общинското предприятие „Общински жилища и имоти“.

“В двете наредби, свързани с финансирането на спортните клубове и ползването на спортните бази, има едни 15%, които се заделят точно за това плащане. Редуцираме финансирането на клубовете с 15%, за да могат да си плащат за използване на базите, но в същото време „Общински жилища и имоти“ им казва, че това са разходи за друго място и че сега ще трябва да плащат по 72 лева на час. Считам, че не е правилно“, добави общинският съветник Добромир Драев.

Юли е един от най-важните месеци за подготовка на малките футболисти. През август започват лагер-сборове и състезания.

Проблемът ще бъде поставен по време на сесията на Общинския съвет в Шумен следващия четвъртък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Награди за здравни специалисти

Регионалната колегия – Шумен към Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи връчи ежегодните награди на отличили се специалисти. Тържеството беше посветено на 5 май – Международен ден на акушерките, и на 12 май –  Световен ден на медицинските сестри.  Председателят на шуменската колегия Веска Райчева връчи на отличените сребърна..

публикувано на 18.05.24 в 16:24

Пълнят системата

Отстранена е ВиК аварията, която възникна в късния следобед на 17 май в Шумен, съобщиха за Радио Шумен от ВиК – Шумен. В момента системата се пълни с вода. Очакванията на дежурните екипи са към 18 ч. водата да потече от чешмите в централната част на града. В по-високите зони и в района около болницата се очаква подаване да има около 19 ч. Най-късно вода..

публикувано на 18.05.24 в 15:29

Атракции в музея

Археологическият музей във Велики Преслав е подготвил интересни занимания за малки и големи, с които да отбележи Европейската нощ на музеите. Предстои впечатляващо съчетание от събития, казват организаторите. От 17 ч. започва работа ателие "Преславска рисувана керамика от IX – X век". В заниманията  могат да се включат всички, които обичат историята..

публикувано на 18.05.24 в 13:51

Изложби в Ганушевата къща

Четири експозиции ще бъдат представени в залата на Ганушевата къща в Шумен днес. Инициативата е част от традиционната Нощ на музеите, която се провежда във втората половина на май.  Експозициите ще бъдат отворени за посетители от 16.00 ч. до 23.00 ч. Посетителите ще могат да разгледат ръчно изработени кукли от текстилни материали, дело на..

обновено на 18.05.24 в 12:35
ВиК - Шумен

Вода в Шумен – не преди обед

Най-рано след 12 ч. на обед се очаква да бъде пусната водата в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен дежурният във ВиК дружеството.  „Възстановяването на подаването ще стане бавно“, каза още дежурният, който не уточни дали по обед се надява да потече водата от чешмите, или тогава да започне пълненето на системата. Екип на ВиК оператора работи по..

публикувано на 18.05.24 в 07:55

Времето в събота

Между 10° и 13° са измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен е 11°, атмосферното налягане е 993 хектопаскала, влажността на въздуха е 95%.  В Разград и Търговище термометрите показват 10°, 12° е температурата в Силистра, 13° е в Русе. Днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни..

публикувано на 18.05.24 в 07:50

Нова авария отлага пускането на водата в Шумен

След успешно отстраняване на аварията на водопровода, за който съобщихме по-рано днес, при подаване на вода към водопроводната мрежа на Шумен се е появил технически проблем с една от помпени групи в Помпена станция 1300, съобщават от ВиК- Шумен. За отстраняване на проблема е необходимо да се извърши ремонт на авариралото съоръжение.  От ВиК-..

публикувано на 17.05.24 в 19:51