Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Токът поскъпва от утре

Снимка: БГНЕС

Окончателно от 1 юли токът за бита поскъпва с малко над 4 процента средно за страната, а парното и топлата вода - с до половин процент. 

Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране ще важи за следващия едногодишен период.

Най-малко увеличение на цените на тока има за потребителите на EVN - с 3.78%. При "Електрохолд“ поскъпването е с 4,24 на сто, а най-голям скок има за абонатите на „Енерго Про“ - с 5,43 процента.

От утре клиентите от Западна и Югоизточна България ще плащат по 19 стотинки за киловатчас, а тези от североизточната част на страната - около 20 стотинки за киловатчас електроенергия.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчват първия мандат

В изпълнение на конституционната процедура първи проучвателен мандат за съставяне на правителство връчва тази сутрин държавният глава Румен Радев.  На "Дондуков" 2 номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС, ще получи в 09,00 часа папката от държавния глава. Кандидатът за министър председател   има..

публикувано на 01.07.24 в 08:02

Слънце и високи температури

През деня ще е предимно слънчево. В сутрешните часове, главно по крайбрежието, ще има условия за намалена видимост. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизток.  Максималните температури ще са от 26°-31° по Черноморието до 33°-38° във вътрешността. За Шумен максимална температура - около 34°. Прогнозата е на дежурния синоптик Симона..

публикувано на 01.07.24 в 07:04

Без ток днес

Разград Днес от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в с.Балкански, на абонатите, захранени от ТП 3, намираши се на улици: "Дунав", "Бузлуджа", "Абритус", "Росица", "Средна гора", "Витоша", "В. Левски", "Неофит Рилски", "Хр. Ботев", "Места", "Янтра", "Гоце Делчев", "Чая", "Искър", "П. Волов", "Рила",..

публикувано на 01.07.24 в 06:58

Синптичната прогноза за новата седмица

В понеделник ще е предимно слънчево. В сутрешните часове, главно по крайбрежието, ще има условия за намалена видимост. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизток. Минималните температури ще са между 16° и 21°, а максималните от 26°-31° по Черноморието и до 33°-38° във вътрешността.  Във вторник ще има по-значителни увеличения на..

публикувано на 30.06.24 в 15:40

Завърши състезанието "Шуменско плато 2024"

Димитър Карабахчиев от варненския клуб "Tri Team" постигна първото време в най-тежката дисциплина на състезанието "Шуменско плато 2024" - колоездене, бягане и дуатлон, което се проведе днес по пътеките на Шуменското плато. Той е първи в генералното класиране при мъжете дуатлонисти, като измина дистанциите от 32 км. колоездене и 10 км. бягане за 2 часа и..

публикувано на 30.06.24 в 15:25

Обявиха най-добрите исторически любителски филми

Наградиха победителите в Международния фестивал на любителските исторически филми.Това стана на специална церемония в НЧ „Добри Войников-1856“ в Шумен.Жури с председател проф. д. н. Божидар Манов и членове д. н. Силва Хачерян, доц. д-р Стефан Минков, доц. д-р Александър Донев и Стефан Хаджи Андоновски определи следните награди на фестивала:..

публикувано на 30.06.24 в 13:30
Митрополит Даниил Видински

Даниил е новият патриарх

Видинският митрополит Данаиил е новият български патриарх. Това стана ясно след преброяването на бюлетините от втория тур за избор на патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор.  Даниил Видински получи на балотажа 69 гласа, а митрополит Григорий - 66. Три от бюлетините бяха недействителни.  Новият..

публикувано на 30.06.24 в 13:11