Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костенурки под закрила

4
Снимка: ОДМВР Шумен

6 големи и 15 малки костенурки от подвидове шипоопашати и шипобедрени, защитен вид, са иззети и предадени на съхранение на служители на РИОСВ - Шумен. Това съобщават от шуменската полиция.

Те са намерени в имот, обитаван от 62-годишен мъж в Каспичан.

Костенурките са открити в рамките на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и превенция на пътнотранспортния травматизъм, която днес се провежда в Шуменско.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Гости от Кулевча

195 години от битката край Кюлевча по време на Руско-турската война от 1828-1829 година отбелязаха днес жителите на каспичанското село.  На честването гостува делегация от украинското село Кулевча, основано от фамилии от Кюлевча, които са се изселили след войната.  В знак на признателност пред паметната плоча, открита през 2019-та година,бяха..

публикувано на 29.06.24 в 12:17

Децата с призив към шофьорите

В Деня на безопасността на движение по пътищата - 29 юни, Областната дирекция на МВР-  Шумен призовава: Пазете своето бъдеще! Усилията на областната дирекция и тази година са насочени към подрастващите за формиране на култура за спазване на правилата за движение.  Съвместно със  СУ“ Панайот Волов“  по повод 29 юни- Ден на безопасността по..

публикувано на 29.06.24 в 09:11

Военни окосиха поляна

Военнослужещи от военно формирование 34200 (бившата дивизия) окосиха и почистиха тревните площи на местността „Поляната”, зад КАТ – Шумен. Дейностите вече приключиха, каза Радио Шумен началникът на Шуменския гарнизон полковник Добромир Добрев, който е и командир на военното формирование. „След окосяването мястото е обработено и срещу..

публикувано на 28.06.24 в 14:58

Даниела Русева става заместник-кмет

Бившият председател на Общинския съвет и няколко мандата общински съветник Даниела Русева става заместник-кмет на община Шумен по европейски политики, екология и туризъм. Това съобщи самата тя в емоционален пост във Фейсбук преди минути. "След 21 години в местната законодателна власт вчера след сесията на Общинския съвет подадох оставката си като..

публикувано на 28.06.24 в 13:53

Аплодисменти в последния работен ден

С аплодисменти и насълзени очи служители на Областната дирекция на МВР- Шумен изпратиха в заслужена почивка след 34 години стаж в системата на МВР гл. инсп. Данаил Димитров. Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за безукорно поведение и постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР Димитров е..

публикувано на 28.06.24 в 13:32
Архив

Спортни битки на платото

203 спортисти са се записали до този момент за участие в състезанието "Шуменско плато 2024“ – колоездене, бягане и дуатлон, което ще се проведе на 30 юни.  Бегачите ще се състезават в две дистанции – 10 и 20 километра, а колоездачите ще мерят сили в дистанции от 32 и 50 километра. Дуатлонистите ще колоездят по 32 километровото трасе, след..

публикувано на 28.06.24 в 13:05

Временно спират е-услугите

Поради профилактика на сървърите на Общинската администрация в Шумен в почивните дни - 29 и 30 юни, гражданите няма да имат достъп до всички външни електронни услуги, съобщават от общината.  Недостъпни ще бъдат системите за сигурно електронно връчване, годишен технически преглед, плащания чрез посредници и виртуален ПОС терминал.  Общинската..

публикувано на 28.06.24 в 12:34