Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари за заетост

Снимка: архив

30 милиона лева са осигурени за новата схема на Програмата „Развитие на човешките ресурси“. Тя предвижда 4500 души в неравностойно положение да започнат работа, а други 770 да стартират самостоятелна заетост. 

Предложенията се подават до 29 септември само по електронен път. Неправителствени организации, доставчици на социални услуги, включително общини и работодатели, могат да кандидатстват с проекти за минимум 50 000 лева и максимум 391 000 лева по мярката „Активно приобщаване и достъп до заетост на хора в неравностойно положение“. 

Подкрепата за започване на работа може да включва професионално ориентиране, кариерно консултиране и психологическа подкрепа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмична прогноза

В първия ден от новата седмица преди обяд ще преобладава слънчево време, но следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Лудогорието и по поречието на Дунав, ще превали краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици.  Ще духа слаб до умерен вятър от южна четвърт. Минималните температури ще са между 15° и 20°, а..

публикувано на 02.06.24 в 16:10

Малки катерачи във Велики Преслав

Във Велики Преслав детските занимания, посветени на Деня на детето продължават и днес в градския парк. Там са изградени катерачна стена и въжен парк по инициатива на местното туристическо дружество „Патлейна”.  Десетки деца чакат ред за да пробват уменията си, а за останалите има фейс арт ателие и други забавления. Заниманията ще продължат, докато има..

публикувано на 02.06.24 в 15:32

Изящни танци показаха близо 750 деца

Международният фестивал „Танцуваща река“ се проведе за 17-ти път в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Във форума се включиха близо 750 деца от 4 до 20-годишна възраст от България и Румъния.  Събитието се организира от Общинския младежки дом, Сдружение „Импулс“ и Община Русе. Фестивалът включва стиловете съвременни танци, джаз танц и..

публикувано на 02.06.24 в 15:12

Мълния прекъсна тролейбусната мрежа

Мълния прекъсна електрозахранването на част от тролейбусната мрежа в Русе. Това е станало късно снощи след гръмотевична буря. Засегната е контактната мрежа на тройлейбусния транспорт в района на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“.  Екипи на "Общинския транспорт" и Общинското предприятие „Комунални дейности“ са реагирали..

публикувано на 02.06.24 в 14:11

Шуменци почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата

С военен ритуал и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад„Кристал“ Шуменотбеляза2 юни – Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.  Денят на Ботев се отбелязва от 1901 г., когато на лобното място на революционера, се събират негови четници и други граждани в знак на..

публикувано на 02.06.24 в 12:44

Мъж падна от четири метра

29-годишен мъж е пострадал при трудова злополука в Исперих, съобщават от полицията. При извършване на ремонтни дейности в строителен обект, мъжът пада от метална конструкция с височина 4 метра.  Откаран е в МБАЛ-Исперих, където е установено, че има счупено ребро, без опасност за живота. Уведомена е Инспекцията по труда. По случая се води проверка.

публикувано на 02.06.24 в 11:51

Сигнал за домашно насилие

28-годишна жена подала сигнал за упражнено домашно насилие спрямо нея около 21:50 часа на 1 юни, съобщават от полицията в Разград.  Жената е съобщила, че в село Голям Поровец 34-годишният мъж, с когото живее на семейни начала, я ударил през лицето и отправил закани за физическа саморазправа и убийство.  На потърпевшата са разяснени правата ѝ по..

публикувано на 02.06.24 в 11:42