Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подпалвач и поръчител в ареста

Снимка: ОДМВР Шумен

Двама мъже 42-годишен от Шумен и 47-годишен от село Вехтово са задържани, като съпричастни към извършен палеж в шуменското село Косово. Както Радио Шумен писа, в селото при пожар призори, на 10 август, бяха унищожени два автомобила - "Пежо" и БМВ, къща със спомагателни постройки, документи и домашно имущество. 

След като огънят бил ликвидиран, възникнали съмнения за умишлено причиняване. Проведени били редица процесуални действия и в хода им е установено, че двама мъже са извършители на престъпното деяние, съобщават от ОДМВР Шумен. 

Първо била запалена кола, от която огънят се пренесъл към имота.

Шуменецът бил поръчител, а изпълнител бил мъжът от с. Вехтово.  И двамата са арестувани за срок до 24 часа в Полицейското управление в Шумен и работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на Окръжна прокуратура- Шумен.

Задържаните са известни на полицията и с други деяния.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

156 години безсмъртие

С възпоменателна церемония пред Мемориала на загиналите във войните за освобождение и национално обединение на България в село Новград тази вечер ще бъде отбелязана 156-ата годишнина от преминаването на река Дунав и стъпването на българския бряг на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. В програмата ще участват   ученици от ОУ „Алеко..

публикувано на 05.07.24 в 11:53

4000 на фолклорна среща

4000 участници от 520 състава в цялата страна ще се представят в рамките на 6-ото издание на Националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в Попово. В  три поредни дни - 5, 6 и 7 юли,  на 4 открити сцени изпълнители от всяка точка на България ще представят фолклора на своя регион. Събитието се организира от община Попово и Сдружението за..

публикувано на 05.07.24 в 11:46

Спомен за голямото наводнение

Тези дни си спомняме за голямото наводнение в Търговище отпреди 110 години чрез фото документалната изложба на Регионалния исторически музей в града. Експозицията „Спомен за голямото наводнение на р. Врана в Търговище, 6 юли 1914 г.” е подредена във витрините до ОУ „Христо Ботев”. Постерите ще останат експонирани там през цялото лято. Това е..

публикувано на 05.07.24 в 11:36

Шестима напуснаха ПГ на "Величие"

Шестима депутати от "Величие" са подали заявление за напускане на парламентарната група. Това са Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. Така на практика парламентарната група се разпада и престава да съществува, тъй като изискването, за да бъде формирана група, е да има минимум 10 народни..

публикувано на 05.07.24 в 11:10

Отново дрогиран на пътя

29-годишен е задържан, след като е установен да шофира под въздействие на канабис, а у него е открита същата дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Мъжът с лек автомобил "Фолксваген" бил спрян за проверка от полицейски служители вчера около 20:50 часа в Дулово и тестван с техническо средство. При обиск у него били открити 11.67 грама..

публикувано на 05.07.24 в 11:01

12 села на воден режим в Шуменско

Режим на водата е въведен в населени места от Шуменска област заради намаления дебит на водоизточниците. Това съобщават от ВиК дружеството.  В 3 каолиновски села – Климент, Тъкач и Наум и 4 села от община Венец – Изгрев, Осеновец, Буйновица и Венец, вода ще има през ден на четна дата. В Община Шумен е въведено режимно водоподаване в 4..

публикувано на 05.07.24 в 10:12

120 на преглед за туберкулоза

Повече от 120 души са били прегледани по време на Седмицата на отворените врати за скрининг на риска от туберкулоза в Силистра. Това съобщи за БТА д-р Светлозара Стоянова от местната Регионална здравна инспекция (РЗИ).  По думите ѝ, са открити един случай на туберкулоза и два случая на латентна туберкулозна инфекция, като заразените са започнали..

публикувано на 05.07.24 в 09:43