Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

130 колоездачи на финал в Шумен

Снимка: Радио Шумен

В седемдесетата Международна колоездачна обиколка на България ще се включат близо 130 състезатели от 28 държави, разпределени в 21 отбора. Ще участва и миналогодишният победител Патрик Сташ от Полша. Има записани общо 5 български тима, като един от тях е националният на страната ни. В колоездачната обиколка ще участват още националните отбори на Северна Македония и Сърбия. Общо 11 са континенталните отбори в състезанието, които започва утре в София и завършва за първи път в историята в Шумен - на 31 август. Пред Община Шумен ще бъдат финалът на състезанието и награждаването. Ще бъдат изминати общо около 705 състезателни километра. 

Зад Международната колоездачната обиколка на България стоят усилията на много организатори, федерация, спонсори и полиция. На брифинг в Община Шумен днес Валери Тодоров и Здравко Николов от две водещи шуменски фирми, спонсорирали състезанието, поясниха защо частният бизнес подкрепя спорта в региона и в страната. Експертът Даниел Даулов от Община Шумен и инспектор Мирослав Миронов от КАТ коментираха, че най-невралгичните часове, по време на велосипедното състезание, на територията на Шумен, ще са между 15 и 18 часа на 31 август. Те се спряха и на някои от затворените за движение пътни и улични участъци.

За безопасното преминаване и финиширане на колоездачите в Шумен на 31 август (четвъртък) временно ще бъдат затворени за движение:

- Бул. „Славянски“ в участъка от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“ от 08:00 до 18:00 ч;

- Бул. „Велики Преслав“ в участъка от кръстовището на кв. „Дивдядово“ със село Мараш на път I-7 до площад „България“ и бул. „Славянски“ от площад „България“ до ул. „Адам Мицкевич“ от 15:00 до 18:00 ч.;

- Бул. "Плиска", в участъка от кръстовището на ул. "Станционна" в посока към пл. "България от 15:00 до 18:00 ч.;

- Кръговото кръстовище на ул. Владайско въстание" с ул. "Осми март", в посока към бул. "Велики Преслав" - от 15:00 до 18:00 ч.

По ул. "Алеко Константинов", от пл. България към бул. "Симеон Велики" движението на автомобили ще се осъществява еднопосочно от 15:00 до 18:00 ч.

Въвежда се и временна организация на движението на площад „България“.

Паркингът пред Община Шумен в участъка от пешеходната пътека от РБ „Стилиян Чилингиров“ до пешеходната пътека на ул. „Адам Мицкевич“ и паркингът зад Община Шумен трябва да бъдат освободени от автомобили за времето от 08:00 до 18:00 ч.

Паркингът по бул. Славянски от пл. България до Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" и паркингът по ул. "Съединение" срещу Летния театър трябва да бъдат освободени от паркирани автомобили от 8:00 до 18:00 ч. на 31 август.

Поставянето на заграждения ще се извърши от Общинското предприятие "Строителство и благоустройство на кръстовищата: на бул. "Славянски" с ул. "Алеко Константинов", на ул. "Цар Иван Александър" с ул. "Алеко Константинов", на бул. Плиска с ул. "Станционна".

Още чуйте от репортажа.






По публикацията работиха: Антоний Петров, Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменските каратисти с 18 медала

18 медала завоюваха на Международния турнир за купа "Черно море" състезателите на Спортния клуб по карате "Киокушин" в Шумен.  Шуменските каратисти спечелиха 3 златни, 3 сребърни и 12 бронзови медала. Шампиони станаха: 1.Методи Василев при момчета 2016 г. в кат. до 30 кг. 2.Емилия Василева при момичета 2012 г. в кат. до 45 кг...

публикувано на 17.06.24 в 09:27

Турнир "Млади надежди" в Шумен

Третото издание на турнира по карате шинкиокушин за деца „Млади надежди” се проведе в зала "Младост" Шумен. Спортната надпревара бе в дисциплините ката и кумите В първата част на турнира бяха изиграни 33 срещи в дисциплината ката. Отборът на УСШ „Хан Крум” зае второ място. Победители са УСШ – Русе, а на трето място остана ОДК -  Пловдив..

публикувано на 09.06.24 в 20:29

Вицешампиони в изборния ден

Вицешампиони в отборното класиране от турнира по кикбокс “Свети Георги” в град Бяла, Русенско, са бойците от Спортен клуб „Шуменска крепост”. Възпитаниците на треньорите Галин Методиев и Християн Тотев заслужиха 12 медала. От тях 4 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.  Първенците от Шумен са Манол Методиев (в категория до 33 кг при момчетата на..

публикувано на 09.06.24 в 19:40

Награда от кмета

Младият русенски каратист Даниел Върбанов получи награда от кмета на общината Пенчо Милков за своя успех в Дебрецен, Унгария, където се състезава в категория до 70 кг в дисциплината „шобу санбон кумите“.    Милков посрещна европейския шампион до 21 г. от Спортен клуб „Икигай“ и неговия треньор Тодор Събев.  Възпитаникът на Спортното училище в..

публикувано на 07.06.24 в 08:41

Републиканско по драконови лодки

Първото за страната републиканско първенство по драконови лодки ще се проведе днес и утре (7 и 8 юни) в Лесопарка „Липник“ край русенското село Николово. Събитието се организира от спортния клуб по кану-каяк „Локомотив“ и е с подкрепата на община Русе.  Участващите отбори ще трябва да преминат дистанцията от 200 м, като екипажите могат да..

публикувано на 07.06.24 в 08:35

Отборът на Климент е шампион

Отборът на „Мълния“(Климент) е новият шампион по футбол в Шуменска област. Тимът спечели драматично срещу „Чавдар“(Дивдядово) с 1:1.  Преди финалната среща се изигра и мачът за 3 – 4 място между отборите на „Шумен 2007“ и „Заря“(Тодор Икономово). Младите шуменци за пореден път доказаха, че са във възход, спечелвайки двубоя с 4:1.  Крайното..

публикувано на 03.06.24 в 09:47

Маратон за смели сърца

Лудогорският маратон за 11-и път привлече стотици участници от цялата страна и от чужбина. В седемте различни старта се включиха близо 400 души, което превръща състезанието в едно от най-масовите спортни събития в областта. Проявата е организирана от клуб “Зелена стъпка”, а екипът от организатори и доброволци надхвърля 50 души.  Точно в 7:00 ч...

публикувано на 03.06.24 в 08:30