Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тежко пострадала при катастрофа

Снимка: Незабравка Кирова

49-годишна жена е настанена в силистренската болница, след като тази сутрин е била блъсната от лек автомобил "Рено", управляван от 69-годишна жена.

Произшествието се е случило в 10.06 часа, съобщават от пресцентъра на полицията в крайдунавския град.

Пострадалата е излязла на пътя, на булевард "Македония", правейки опит да пресече на нерегламентирано за това място - от автобусната спирка в посока на Стоматологичната поликлиника. 

Откарана е в болницата с черепно-мозъчна травма и е в тежко състояние с риск за живота, като първите 24 часа след катастрофа са винаги критични, коментират специалисти.


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ваканция в Ситово

От днес се възстановяват учебните занятия в шест от седемте общини на Силистренска област. Със заповед на кмета на Ситово днешният ден е обявен за неучебен. До снощи 13 населени места бяха без електрозахранване, което се очаква днес да бъде възстановено окончателно. Основно това са села от общините Алфатар и Кайнарджа. "Щетите..

публикувано на 29.11.23 в 11:08

Конкурс за коледни картички

Национален конкурс за коледна картичка организира Народно читалище "Бялата лястовица – 2018“ в Дулово, съобщиха за БТА от читалището. Това е шесто издание на форума.  Могат да участват всички ученици от 1 до 11 клас. Картичките ще бъдат оценявани в две категории – рисувани и апликирани.  Резултатите ще бъдат обявени на 20 декември. Картичките ще..

публикувано на 29.11.23 в 10:08

Без ток в Силистренско

По данни на "Електроразпределение Север" все още 27 населени места в област Силистра са без електрозахранване.  От там уточниха за БТА, че причината за прекъсването на електрозахранването е повреда на електропровода, който захранва тези населени места.  Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняването на повредата и се..

публикувано на 28.11.23 в 11:21

Хиляди без ток в Силистренско

Липсата на ток е най-сериозният проблем в община Силистра, съобщават от администрацията. Захранване към момента има само в общинския център, в Айдемир и в част от селата Калипетрово и Казимир. Върху трасетата на електропреносната мрежа има много паднали дървета и клони. Това забавя пускането на тока и на другите села.  Електроподаването се проверява..

публикувано на 27.11.23 в 14:15

Без ток в Силистренско

Продължава работата по възстановяването на електричеството в населените места от Силистренско, информират от областната управа.  Един от сериозните проблеми е със 110-киловолтов далекопровод в Дуловско.  Продължава и почистването на пътищата от навявания и от паднали дървета и клони. По главните и междуселищните пътища в областта се препоръчва..

публикувано на 27.11.23 в 11:40
Кичево

Ситово е в бедствено положение

Поради усложнената метеорологична и пътна обстановка в община Ситово е обявено бедствено положение.  В част от населените места няма ток, съощават от Кризисния щаб при общината .  Утре, 27 ноември 2023 г., е неучебен ден за всички детски и учебни заведения.

публикувано на 26.11.23 в 15:47

Затворена за движение е Силистренска област, няма ток и вода

Затворени за движение на МПС са основните пътни артерии на територията на област Силистра със заповед на директора на ОПУ. Изградени са 5 КПП, които не   допускат движение на МПС извън територията на областта: в Силистра - на изхода за Добрич, в Тутракан - на изходите за Русе и Разград, Дулово - на изходите за Силистра и Разград, съобщават от..

публикувано на 26.11.23 в 11:04