Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нощ на литературата

Регионална библиотека "Партений Павлович" - Силистра
Снимка: РБ Партений Павлович

За четвърта поредна година днес Силистра се включва в инициативата „Европейска нощ на литературата“. Тя е международно събитие и цели да популяризира съвременни европейски автори. Творбите са предложени от културни и обществени институции в Евросъюза.

Организатор е Регионална библиотека „Партений Павлович“.

Събитието е с начален час 18:00 часа и ще се проведе на две места в Силистра. Ще се чете пред сградите на Регионалната библиотека и пред филиала й.
Чуйте репортаж на Незабравка Кирова.

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Самоуправление в училище

Ученици от Средното училище ,,Трайко Симеонов“ в Шумен участват в управлението на училището си. Една от промените е, че има второ голямо междучасие.  С Дансер, Мишел и Антонио от 9 и 12 клас и с училищния психолог Даниела Василева разговаря Деница Колева.

публикувано на 29.11.23 в 08:57

Кош от залези

Музиката, морето, поезията и любовта - все неща, взаимно свързани, събраха екип от творци, които създадоха песента с красивото име ,,Кош от залези“.  Не можеш да бъдеш самотен, когато го има морето, това сподели авторът на музиката Иван Кръстев.  Стиховете са на Костадин Филипов, едно от лицата на новините на БНТ, а изпълнител е гласът и един от..

публикувано на 29.11.23 в 08:44

И сам воинът е воин

Второто заседание на шуменския Общински съвет ще се проведе в четвъртък. В предварителния дневен ред са включени общо 11 точки. Съветниците трябва да изберат постоянни комисии и заместник-председател на Общинския съвет, да разгледат предложението на кмета Христо Христов за промяна в структурата на общинската администрация. Изобщо съветниците..

публикувано на 28.11.23 в 16:09
доц. Наталия Киселова

Без предсрочни избори

Няма опасност от прекратяване мандата на Общинския съвет, ако в рамките на 3 месеца той не си избере председател. Това заяви доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в Софийския университет. Думите ѝ са по повод казуса в Тутракан, където Общинският съвет на 30 ноември се събира за трети път, за да избира свой председател след..

публикувано на 28.11.23 в 12:48

Битката на Илиана

Илиана Димитрова пише книгите си под псевдонима Илора Споб. Тя дълги години е счетоводител, но винаги е усещала, че не това е попрището на живота ѝ. И докато дните минават в отлагане и търсене, животът ѝ поднася предизвикателство, което преобръща ежедневието ѝ. Тя се сблъсква със сериозно заболяване и диагноза, която всеки се страхува да чуе...

публикувано на 28.11.23 в 08:45
Гергана Цонева

Обстановката се нормализира

Пътят Русе – Шумен вече е отворен за всички автомобили, съобщават от пътната агенция. Пропускането ще се осъществява поетапно, поради натоварен трафик. В област Силистра все още има разположени 3 пропускателни пункта -  при Дулово, Стефан Караджа и Богорово. За Добрич може да се пътува само с леки автомобили, за Шумен и Русе - без ограничения...

публикувано на 27.11.23 в 16:11

200 кучета без осигурена храна

200 кучета в приюта във Велики Преслав са пред риск за оцеляване, след като германските спонсори спряха финансирането.  За проблема алармира Иванка Димова – жената, която преди 15 години създаде този приют от нищото. През това време той бе разширен, животните се хранят, ваксинират и кастрират, част от тях се осиновяват в чужбина. Освен на фондации,..

публикувано на 27.11.23 в 12:15