Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тест на сирените

Снимката е илюстративна
Снимка: МВР

Сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще бъде задействана в 11:00 часа днес. 

Сигналите ще звучат в София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла, както и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“, както и в обектите с интегрирани към националната система локални системи за оповестяване. 

Излъчваните национални сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информации.


По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Американският астронавт Андрю Морган

Девет деца на космически лагер

9 ученици от Русе ще участват в космическия лагер в турския град Измир. Те са възпитаници на различни училища в дунавския град. Двама от тях - Константин Исаев и Никола Добрев, ще се включат безплатно в програмата, след като получиха пълна стипендия, осигурена от община Русе и Центъра за творческо обучение. Те бяха определени от национално жури за..

публикувано на 13.06.24 в 09:02

Германски хирург в Русе

Един от известните германски хирурзи в областта на ортопедията и травматологията д-р Клаус Петер Йохан за трети път идва в УМБАЛ „Медика Русе“. Той ще има платени прегледи на 21 и 22 юни, като желаещите трябва да се запишат предварително на телефоните на регистратурата в лечебното заведение.  Освен, че ще преглежда амбулаторно пациенти с екип..

публикувано на 13.06.24 в 08:45

Кампания срещу туберкулоза

В русенската Белодробна болница „д-р Димитър Граматиков“ започва кампания за превенция на туберкулозата, стана ясно от проведена среща между директора на лечебното заведение д-р Светослав Дачев и заместник областния управител Георги Георгиев. Тя ще се състои от 17 до 21 юни и е в изпълнение на дейностите, заложени в Националната програма за превенция..

публикувано на 12.06.24 в 08:22

Промяна в движението

Нова организация на Дунав мост при Русе е въведена от днес до събота, 15 юни. Тя се налага заради извършването на авариен ремонт на настилката на съоръжението.  На място със ситуацията се запозна заместник областният управител на русенска област Георги Георгиев. Той поиска от фирмата изпълнител и държавните структури да бъдат предприети..

публикувано на 11.06.24 в 15:43

Разпределението на мандатите в Русе засега е неясно

Коалицията ГЕРБ-СДС са първа политическа сила в Русенска област в изборите за Европейски парламент и национално Народно събрание, сочат резултатите при 100% обработени протоколи на секционните комисии. След близо 22-часова непрекъсната работа по обработката на протоколите от изборите в Русе резултатите сочат възвръщане на лидерската..

публикувано на 11.06.24 в 06:40

"Величие" с добър резултат в Русенско

ГЕРБ – СДС е водеща политическа сила в Русенска област, това показват данните при 43% обработени протоколи на секционните избирателни комисии. Водената от Бойко Борисов коалиция събира 21,5% подкрепа за Народно събрание и 20 на сто от гласовете за Европейски парламент.  Второто място е за "Възраждане" , които получават 19% за български парламент и..

публикувано на 10.06.24 в 10:25

Кой води в Русенско?

28 % са обработените протоколи в Русенско. От преброените 21.6% са за ГЕРБ-СДС. За „Възраждане“ са гласували  2733, което е 19,6 % от отишлите до урните. ПП-ДБ получават 14,6%. „Има такъв народ“ е с 10.25%. След тях са „БСП за България“ с 8.26%.  ПП „Величие“ получават 7,34%. Движението за права и свободи е с под 5 %.  503 души са избрали квадратчето..

публикувано на 10.06.24 в 06:47