Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарителска кампания в Исперих

Снимка: Община Исперих

Дарителска кампания за набиране на средства за засегнатите семейства организира община Исперих. 

На първото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 8 ноември, кметът на общината ще входира докладна записка за осигуряване на ресурс за покриване на част от щетите на пострадалите домакинства със средства от Резерва за непредвидени и неотложни разходи.

Социални работници на място ще обходят засегнатите семейства, за да попълнят декларации за отпускане на еднократна финансова помощ.

Желаещите, които искат да предоставят материална помощ, могат да се свържат със служител на община Исперих на тел. 0884 59 84 14. 

Всеки, който има желание и възможност, може да се включи с доброволен труд за разчистването на пораженията от природната стихия. Телефонът за контакт на кмета на село Лъвино е 0889 08 00 08.

По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Асфалтират бул. „Ришки проход“

Ремонтът на бул. „Ришки проход“ ще бъде завършен до края на годината при добро време. Това съобщи по време на заседанието на бюджетната комисия кметът проф. Христо Христов по повод въпроси на граждани и на общински съветници. Кметът поясни, че е завършен новият водопровод по улицата и предстои преасфалтиране.  Общинската администрация ще търси..

публикувано на 28.10.24 в 15:57

Светът на Юндер

Първата си самостоятелна изложба ще открие в Радио Шумен шестокласникът Юндер Ремзи. Изложбата „Път към цветовете“ включва 34 творби и ще бъде експонирана на 30 октомври от 17:30 ч. на втория етаж в сградата на радиото. Юндер е дългогодишен възпитаник на Арт школа с ръководител Теменуга Христова. Той е носител на редица престижни национални и..

публикувано на 28.10.24 в 15:37

Вземат мерки за безопасност на пътя

Да поскъпнат такситата в Шумен гласуваха единодушно съветниците от постоянната комисия по икономическа политика. Преди това предложението бе подкрепено и от колегите им от Правна и комисията по ТРСУ. Мотивите на превозвачите са по-високите цени на горива, стоки и услуги.  Новите цени ще влязат в сила от 1 януари догодина, ако на предстоящата на 31..

публикувано на 28.10.24 в 15:05

МЕЧ поиска МВР

Новата парламентарна формация е партия МЕЧ. Нейният лидер Радостин Василев представи своето решение, но и своите условия за излизане от политическата криза. Той посочи, че те ще настояват да бъде сформирано "анти-ГЕРБ и анти-ДПС" правителство и искат да получат Министерството на вътрешните работи в бъдещ кабинет.  Лидерът на МЕЧ прогнозира, че..

публикувано на 28.10.24 в 14:16

Екоинспектори на протест

Работещите в Изпълнителната агенция по околна среда, Регионалните инспекции по околна среда и води заедно с Басейновите дирекции и Националните паркове обявяват готовност за протестни действия. Първо протестът ще е на работното място, а при неудовлетворение на исканията ще премине към ефективни протести. Това заявяват..

публикувано на 28.10.24 в 12:22

Памет за народните будители

Тържествено честване на 1 ноември – Деня на народните будители, организират община Шумен, Командването на Шуменския военен гарнизон, факултетът „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“, Народно читалище „Добри Войников-1856“ и Народно читалище „Стилиян Чилингиров-1963“. Това съобщават от общината. Общоградският ритуал ще започне в 10:00..

публикувано на 28.10.24 в 12:13

ДПС-Ново начало е начело в Търговищко

ДПС-Ново начало печели вота в Търговищко. Към 10:00 часа партията на Делян Пеевски получава 36.02% от гласовете при обработени 95.86% протоколи.  Втори са АПС със 17.48% , третото място е за ГЕРБ-СДС – 14.62%.  Следват БСП - Обединена левица с 8.34 на сто подкрепа, „Възраждане“ - със 7.75 на сто и „Продължаваме промяната –Демократична..

публикувано на 28.10.24 в 11:26