Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение в 4 дуловски села

Пораженията в село Прохлада
Снимка: Бюлент Мустафа

В четири села в община Дулово е обявено бедствено положение. Това са Долец, Прохлада, Полковник Таслаково и Колобър, съобщи за Радио Шумен Юксел Исмаил, временно изпълняващ длъжността кмет на община Дулово. 

Най- сериозно след вчерашния ураганен вятър е положението в село Долец. Отнесени са покривите на близо 50 къщи от общо 90-100 имота. На места има и паднали стени.15 електрически стълба са повалени. В по- голямата част от селото все още няма ток. Снощи аварийни екипи на електроразпределителното дружество са успели да осигурят захранване в част от населеното място, включително и в изборната секция.  Жертви няма. Днес комисия описва щетите на терен.

В останалите три засегнати села има ток. В село Прохлада са паднали 4 електрически стълба, поражения по покриви на къщи, но щетите са по- дребни в сравнение с Долец. 

В Колобър се е срутил част от покрива на читалището, а в Полковник Таслаково е отнесен покривът на сградата на кметството. 

По публикацията работи: Ивелина Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Информационни терминали в МВР

Информационни терминали в услуга на гражданите са поставени на входовете на районните полицейски управления в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Разград.  На тях гражданите могат да правят различни справки за валидност на документи за самоличност, проверки за задължения по фиш, наказателни постановления,..

публикувано на 31.05.24 в 16:24

Живот без цигарен дим

Световния ден за борба с тютюнопушенето за поредна година беше отбелязан в Шумен. Кампанията тази година е насочена повече към младите хора, които са най-уязвими към врения навик. Всяка година на 31 май Световната здравна организация отбелязва деня без тютюнопушене. Мотото на за 2024 година е „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата..

публикувано на 31.05.24 в 14:49

Машина за лято и зима

С нова машина, която е подходяща за всички сезони, Общинското предприятие БКС в Търговище ще почиства пътната мрежа, съобщиха от местната администрация.  При миенето на улици през лятото ще се монтира цистерна.С машината могат да се почистват и дъждоприемни шахти. Автомобилът може да се използва и през зимата за снегопочистване. За..

публикувано на 31.05.24 в 13:31

Прощъпулник за 10 специални деца

Празник-прощъпулник беше организиран днес в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания „Ранно детство“ в Шумен. С помощта на специалистите през миналата година 10 деца са направили своите първи стъпки. В Центъра в момента има 70 деца, които са със забавяне в двигателното, говорното или психичното развитие. С помощта на..

публикувано на 31.05.24 в 13:15
Ришки проход

Внимание: Ремонти по пътищата

Движението по пътя Шумен – Карнобат от км 33 до км 43 в участъка село Веселиново – граница с Бургаска област се извършва поетапно двупосочно в една лента поради частичен ремонт на асфалтовата настилка.  Движението се регулира с пътни знаци, информира на сайта си Агенция „Пътна инфраструктура“.  В частичен ремонт е и участък от пътя Велики Преслав –..

публикувано на 31.05.24 в 12:23

Издирваният мъж е у дома

Преустановява се издирването на  65-годишния Неждет Реджеб от Нови пазар.   Преди минути мъжът се е прибрал в дома си. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.  Неждет Реджеб беше обявен за издирване по молба на негови близки.  Мъжът е бил в неизвестност от ранните сутрешни часове днес, когато напуснал жилище си в района на автогарата в..

публикувано на 31.05.24 в 12:10

Ограничения за тротинетки

Ограничения за движението на тротинетки, скутери и други електрически возила в пешеходните зони в Русе въвеждат от местната администрация. Това става с решение на Общинския съвет.  Според приетите изменения и допълнения на Наредбата за ползване на превозни средства, електрическите возила няма да могат да минават на скорост през площади, паркове,..

публикувано на 31.05.24 в 11:36