Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Улиците – приоритет преди зимата

Положителна оценка за работата на общинското ръководство на Шумен през последните 8 години даде новоизбраният кмет проф. Христо Христов. Той беше гост в следобедното предаване на Радио Шумен. Христов похвали предшественика си Любомир Христов за изпълнението на проектите по изграждане на спортната зала „Арена“, за възстановяването на летния театър и Младежкия дом. Но заяви, че в общината все още има много задачи, чието изпълнение предстои. Сред тях е довършването на довеждащия водопровод от яз. Тича.

Христо Христов приема като приоритет възстановяването на разкопаните шуменски улици преди началото на зимния сезон. Той подчерта още, че ще се старае да не скъсва връзката си с хората и преди всичко да бъде повече гражданин, отколкото политик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първенците на Шумен

Отличниците на випуск 2024 в Шумен получиха грамоти и ленти със знака на общината. Наградите в къщата музей "Панчо Владигеров" връчи кметът проф. Христо Христов. "Надявам се дори и да изберете да учите в други градове и държави, да се върнете в Шумен след това", призова ги проф. Христов. За двадесети път администрацията отличава най-достойните..

публикувано на 20.05.24 в 19:08

Шумен ще има шести зам.-кмет

Община Шумен ще има шести заместник-кмет, който ще отговаря по въпросите за европейски политики, екология и туризъм. Това заяви пред журналисти след проведения днес Консултативен съвет кметът на Шумен проф. Христо Христов.  Той е вносител на докладна за одобряване на обща численост и структура на общинската администрация на предстоящата сесия на..

публикувано на 20.05.24 в 15:59

Проблем с матурата по български

Проблем с отпечатването на тестовете от матурата по български език и литература е имало и в едно от училищата на Шуменска област. Едно от устройствата не е разпечатало в пълна степен диаграмата, съобщи за Радио Шумен началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова.  В момента се работи по постъпилите сигнали, но окончателното..

публикувано на 20.05.24 в 15:18

Нови апарати в МБАЛ-Попово

Болницата в Попово ще разполага с нова техника.  Като дарение от Нидерландия е получен мамограф. С  помощта на общината е закупен и нов рентгенов апарат, с който се извършват не само графии, но и скопии. В лечебното заведение се извършва ремонт на лабораторията и рентгеновите кабинети.  Очаква се мамографът и рентгеновият апарат да обслужват..

публикувано на 20.05.24 в 14:25
Къща музей

Награди за отличници

За 20-та поредна година най-достойните зрелостници от шуменските училища ще получат отличия, които са знак за високи постижения, отличен успех, за проявено усърдие и упорит труд. Това съобщиха от пресцентъра на общината. „Почетен знак с лента“ носи цветовете на знамето на Шумен. 13 зрелостници ще бъдат наградени днес като отличници и първенци..

публикувано на 20.05.24 в 14:19

Учители и директори с награди

Шестима учители и директори на учебни заведения от Русенско ще бъдат удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Церемонията ще се състои на 21 май от 14.00 часа в зала „Свети Георги“ на Областната администрация. Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. Предвидена е и кратка..

публикувано на 20.05.24 в 13:42
Град Шумен

Промени в движението

Във връзка с честването на 24 май се въвеждат временни промени в организацията на движението в Шумен.  Временно ще бъде спряно движението на моторни превозни средства, както следва: ·   на 24 май и 25 май от 8.00 до 20.00 часа по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“; ·   на 24 май -   от 8.30 до..

публикувано на 20.05.24 в 11:57