Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

BG-ALERT в четири града

Снимка: БТА

Системата BG-ALERT ще бъде тествана днес в региона. Пробите ще са на територията на областите Разград, Силистра, Русе и Велико Търново. 

В продължение на половин час - от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език. Полученото съобщение се очаква да бъде еднократно и придружено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим. 

Утре тестовете ще са в областите Шумен и Търговище.


По публикацията работи: Миглена Стоянова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кулинарни състезания на площада

Третият и последен ден от XIX издание на Туристическото изложение  „Уикенд туризъм“ в Русе е днес. В програмата са включени две кулинарни състезания – „Като шеф готвачите“ и „Мини Мастър Шеф“. Те ще започнат съответно в 10 ч. и 10,45 ч. На централния площад за най-малките и техните родители от 10,45 ч. до 12,30 ч. ще е организирана игра с чували..

публикувано на 18.05.24 в 09:03

„Бъди грамотен“ в Русе

Русе се включва днес в Националната кампания „Бъди грамотен“. От 11 ч. до 14 ч. в пространството пред сградата на Общината ще бъде създаден специален пункт за правописния маратон. Организаторите от Академика.БГ са подготвили специални тестове в три възрастови групи, с които всеки желаещ може да провери своите знания по български език. Решилите..

публикувано на 18.05.24 в 08:24

Изложба на кучета

Киноложка изложба се открива в 10 ч. на поляната в парка „Борово око“ в Търговище. Проявата е в рамките на Традиционния пролетен панаир в града. Регистрацията ще бъде от 8,30 ч. до 9,30 ч. До участие ще се допускат кучета с паспорт, а ако собствениците са от Търговище, техният любимец трябва и да е регистриран. Участието е безплатно.  Кучетата ще..

публикувано на 18.05.24 в 08:11
ВиК - Шумен

Вода в Шумен – не преди обед

Най-рано след 12 ч. на обед се очаква да бъде пусната водата в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен дежурният във ВиК дружеството.  „Възстановяването на подаването ще стане бавно“, каза още дежурният, който не уточни дали по обед се надява да потече водата от чешмите, или тогава да започне пълненето на системата. Екип на ВиК оператора работи по..

публикувано на 18.05.24 в 07:55

Времето в събота

Между 10° и 13° са измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен е 11°, атмосферното налягане е 993 хектопаскала, влажността на въздуха е 95%.  В Разград и Търговище термометрите показват 10°, 12° е температурата в Силистра, 13° е в Русе. Днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни..

публикувано на 18.05.24 в 07:50

Нова авария отлага пускането на водата в Шумен

След успешно отстраняване на аварията на водопровода, за който съобщихме по-рано днес, при подаване на вода към водопроводната мрежа на Шумен се е появил технически проблем с една от помпени групи в Помпена станция 1300, съобщават от ВиК- Шумен. За отстраняване на проблема е необходимо да се извърши ремонт на авариралото съоръжение.  От ВиК-..

публикувано на 17.05.24 в 19:51

Помощ по въздуха до края на май

До края на май се очакват първите полети на медицинския хеликоптер по системата ХЕМС, съобщи в Силистра служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. Днес е бил извършен първият тренировъчен полет с медицински екипи и съответното оборудване. До края на месеца трябва медицинските екипи да получат и своя лиценз, след проведено обучение...

публикувано на 17.05.24 в 18:05