Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помощ за отопление

Снимка: БГНЕС

Нови 45 700 домакинства ще получат от Агенцията за социално подпомагане еднократна енергийна добавка от 148 лева през декември. Средствата са за компенсиране на високите сметки за електроенергия и топлоенергия и повишената инфлация през миналия отоплителен сезон . 

Добавката по проекта „Подкрепа за уязвими домакинства“, финансиран с европейски средства, се насочва целево към хора с увреждания, тези със 100 процента намалена работоспособност и възрастни над 75 години с 90 и над 90 на сто степен на увреждане, без определена чужда помощ. Условие за изплащане на средствата е домакинствата да не са получили финансова подкрепа за отопление през предходния отоплителен сезон.


По публикацията работи: Радослав Генчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прегледи за туберкулоза

Безплатни прегледи за туберкулоза се извършват в цялата страна до 21 юни. Това съобщават от Министерството на здравеопазването и уточняват, че прегледите ще се провеждат в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулозата в областните градове. На всеки желаещ се предлага скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултации. На..

публикувано на 18.06.24 в 08:27

5 милиона за лозарите

Финансова подкрепа за борба с вредители по лозата ще получат производителите на винено и десертно грозде. За целта са осигурени 5 000 000 лева по Схемата за държавна помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, съобщават от Държавния фонд „Земеделие“. Схемата е нотифицирана пред Европейската комисия и ще се прилага до 31 декември 2029 г...

публикувано на 18.06.24 в 08:17

Втори ден преговори

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС продължава срещите с политически сили в новия парламент за излъчване на правителство на споделената отговорност. Във втория ден покани са отправени към БСП, "Има такъв народ" и "Величие". Първата предвидена среща на ГЕРБ-СДС в 11:00 ч. днес е с БСП. Преди нея ще се събере Изпълнителното бюро на..

публикувано на 18.06.24 в 08:05

Планово без ток на 18 юни

Неотложни ремонти и обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 18 юни, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разград ска област от 08:30 ч. до 16:00 ч. и днес ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Малък Поровец, а от..

публикувано на 18.06.24 в 06:50

Горещ вторник

И днес ще е горещо – предимно слънчево, следобед ще се развива купеста облачност. Ще духа слаб вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, за Шумен – около 33. Прогнозата за времето е на дежурния синоптик във Варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология Любомир Маджаров.

публикувано на 18.06.24 в 06:22
ДКЦ 1 - Шумен

Общински шефове с по-високи заплати от кмета

Да бъде създадена временна комисия към Общинския съвет на Шумен, която да предложи варианти за промени в договорите на управителите на търговските дружества към общината. Това предлага независимият общински съветник Павел Павлов. Искането му идва след писмен отговор на кмета проф. Христо Христов какви заплати получават управителите на общинските..

публикувано на 17.06.24 в 15:31

БНР сред лидерите по доверие

Като най-бедна страна в ЕС с постоянно намаляващо население и малко хора, готови да плащат за новини, България предлага ограничени бизнес възможности в медийния сектор извън сливания и придобивания. Това се казва в частта за страната ни в годишния доклад за 2024 на Института "Ройтерс" към Оксфорд Digital News Report. Традиционните медии..

публикувано на 17.06.24 в 13:48