Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа отне човешки живот

Снимка: Pixabay

Мъж заби автомобила си в крайпътно дърво и загина, съобщават от разградската полиция.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около обяд днес на тел.112. Мъжът съобщил, че се блъснал в дърво на пътя между селата Вазово и Райнино и че има двама пострадали. 

На място е изпратен автопатрулен екип, който установил, че управлявайки "Нисан" на прав участък от пътя 55-годишният водач загубил контрол над автомобила и се ударил в  крайпътно дърво. Пътувал е със 79-годишната си майка, за която първоначално имало съмнения за счупен крак. Пристигнала линейка на Спешна помощ, която натоварила двамата пострадали.

На път за болницата шофьорът издъхнал. Извършва се оглед на местопроизшествието.

По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жена намери и върна 19 000 лв.

Почетна грамота за доблестна постъпка връчи директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Разград старши комисар Диян Симеонов на 50-годишна жена от село Раковски, която намери и върна в полицията чанта с пари, лични вещи и документи, собственост на възрастна 84-годишна разградчанка, съобщават от полицията. Съвестната жена се оказа служителка на..

публикувано на 17.06.24 в 18:24

Обновяват основно училище

Мащабен проект за обновяване и модернизация на основно училище „Васил Априлов“ в Исперих стартира днес, след като през изминалата година общината получи одобрение за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Средствата по проекта ще бъдат инвестирани за прилагане на мерки за енергийна ефективност в двете сгради на..

публикувано на 17.06.24 в 14:27

Пътеводител на доброто

Фестивал за представяне на ефективни социални модели „Пътеводител на доброто“ беше проведен в Градския парк в Разград и в хотел „Лес“. Събитието събра над 400 представители на 41 социални услуги от 9 области на България.  Събитието включваше три панела, насочени към обмен на добри практики. Близо 200 потребители и служители от социални услуги..

публикувано на 17.06.24 в 12:56

Майка и дъщеря пострадаха при катастрофа

15-годишно момиче и майка му са пострадали при катастрофа в Цар Калоян в петък, информират от Областната дирекция на МВР – Разград.  43-годишен роден в Истанбул водач на „Ситроен“, пътуващ в посока Русе, отвлякъл вниманието си, колата навлязла в лентата за насрещно движение и блъснала странично „Форд Транзит“, шофиран от 51-годишен мъж от..

публикувано на 16.06.24 в 08:54

Фестивал на доброто

Служители и потребители на 40 социални услуги от страната ще участват в първото издание на фестивала „Пътеводител на доброто“. Форумът ще се проведе днес в Градския парк на Разград.  Предвидени са три панела. В 9,30 ч. е представянето на ефективни модели в социалната работа, допринесли за развитието на услугата, подобряването на живота на..

публикувано на 16.06.24 в 08:33

Влак удари джип

Влакът Варна - Русе удари джип, излизащ от селски път в района между Мортагоново и Ясеновец. Инцидентът е станал около 12:30 ч. днес, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Автомобилът "Хонда CRV" е смачкан, но пострадали хора няма.  32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети. ЖП прелезът е охраняем със..

публикувано на 15.06.24 в 14:27

Над 1000 участници на "Сцена под липите"

10-ото издание на Националния фолклорен фестивал „Сцена под липите” ще се проведе днес и утре в местността „Липник“, съобщават от община Русе. Очаква се да се включат близо 1000 участници и 100 състава от България и Румъния.  Фестивалът ще започне от 10:00 ч. днес. Гостите могат да разгледат и закупят продукти от „Алеята на здравето и на..

публикувано на 15.06.24 в 10:35