Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха водач с фалшива книжка

Снимка: ОДМВР Шумен

24-годишен мъж е хванат да управлява автомобил в Шумен с фалшива шофьорска книжка, съобщават от местната полиция. 

Около 9:45 часа вчера на ул. “Алеко Константинов“ пътни полицаи спрели за проверка водач на лек автомобил "Фолксваген Голф". Зад волана бил 24-годишен мъж от варненското село Блъсково.

Той представил шофьорска книжка, белгийски образец. Установено било, че си служи с фалшив документ. Свидетелството за управление е иззето. Образувано е досъдебно производство.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
КОЦ - Шумен

Слагат таван на шефските заплати

Таван на заплатите на управителите на общинските лечебни заведения в Шумен предлагат от Правната постоянна комисия при Общинския съвет. Предложението на общинския   съветник от ГЕРБ Ивайло Илиев е шефовете на общинските здравни дружества да получават не повече от 12 минимални работни заплати месечно.  Правната комисия прие предложението на кмета..

публикувано на 28.05.24 в 15:59

Конференция по пътна безопасност

120 участници от 30 детски градини в цялата страна пристигат в Шумен за Националната научно-практическа конференция по безопаност за движение по пътищата под надслов „Детската безопасност – споделена отговорност“. Конференцията ще се проведе на 6 и 7 юни и се организира от ДГ „Дружба“. Съорганизатори са РУО – Шумен, ШУ „Еп. Константин Преславски“, ОД на..

публикувано на 28.05.24 в 14:17

Шумен събира млади таланти

Над 1000 деца от 22 населени места ще участват в Деветия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, който се организира от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен. Конкурсът ще се проведе на 1 и 2 юни, като ще бъде официално открит в 10:30 часа в двора на училището с награждаване в направлението „Изобразително изкуство“.  „Искаме да съберем..

публикувано на 28.05.24 в 14:05

Олимпийските надежди на Шумен

Призови места заеха шуменски спортисти на фестивала „Олимпийски надежди“, който се проведе в курорта "Албена".  Младите шуменски атлети се състезаваха в няколко спорта. В атлетическия крос за момичета Христина Йовчева зае второ място, а при момчетата – втори и трети бяха Емил Георгиев и Борис Генчев. Златното отличие за младежи е за Атила..

публикувано на 28.05.24 в 13:06

Извънгабаритен товар през Шуменско

Пътна полиция ще поеме извънгабаритен товар от Бургаска област днес около 13:00 ч, съобщават от полицията в Шумен. Ще се движи по път II-72, като ще премине през Нови пазар и ще пътува за Варна. Широк е 3.30 м и е висок 5.30 м.  Няма да се затваря изцяло движението. От полицията апелират към водачите да шофират внимателно и да спазват..

публикувано на 28.05.24 в 11:07

Дрогиран на пейка в несвяст

Дрогиран млад мъж беше намерен в безпомощно състояние вчера рано сутринта на пейка на ул. "Добруджа" в Шумен. Това съобщават от полицията. Сигналът бил получен около 06:40 часа в РУ Шумен. На място били изпратени полицейски и медицински екипи. Станало ясно, че животът му не е застрашен. Установена е самоличността му, става дума за 25-годишен от град..

публикувано на 28.05.24 в 11:01
Народно читалище

Викторина за Войников

Петокласници ще покажат знанията си за живота и делото на Добри Войников във викторина, на която са поканени три шуменски училища - СУ „Сава Доброплодни“, II ОУ „Д-р Петър Берон“ и СУ „Трайко Симеонов“. Отборите се състоят от по петима ученици.  Сред изпитанията, които трябва да преминат, са решаване на математическа задача от времето, когато..

публикувано на 28.05.24 в 10:00