Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салимова с реми срещу Горячкина

Нургюл Салимова
Снимка: Ани Петрова

Нургюл Салимова записа реми с черните фигури срещу Александра Горячкина в първия кръг за деня на Световното първенство по рапид. Живеещата в Търговищко шахматиска излезе на седмо място във временното класиране. Тя продължава с 6.5 точки от 9 кръга в Световното първенство в Самарканд, Узбекистан. Припомняме, че Салимова и Горячкина играха по-рано тази година финал за Световната купа.

Гергана Пейчева в първия кръг за деня спечели срещу Гюлрухбегим Тохирджонова и вече има 5 точки в актива си. Антоанета Стефанова остана с 5.5 точки след като загуби от Лу Мяои от Китай. Надя Тончева е с 4 точки, след като загуби в деветия кръг от бившата световна шампионка Александра Костенюк. Водачка със седем точки и половина е Анастасия Боднарюк.

В десетия кръг Нургюл Салимова ще срещне Лу Мяои. Антоанета Стефанова ще се изправи срещу Дженифър Ю. Гергана Пейчева ще играе срещу Бела Котенашвили. Надя Тончева ще срещне Софио Гветадзе.

Иван Чепаринов загуби от Ержун Еригаиси в десетия кръг в Оупън секцията на турнира. Той е с 6.5 точки във временното класиране и заема деветнадесета позиция. В единайстия кръг ще срещне Левон Аронян. Във временното класиране при мъжете водач е Магнус Карслсен с 8 точки.

Световното първенство по ускорен шахмат е в 11 кръга в секцията при жените и 13 при мъжете. Утре и в събота ще бъдат определени световните шампиони по блиц.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Грация и красота в "Арена Шумен"

Шумен бе домакин на Международния турнир по художествена гимнастика за купа "Алегро“, който се състоя в зала „Арена Шумен“. Състезанието се проведе със специалното участие на Националния ансамбъл по художествена гимнастика на България. Организатори на събитието са община Шумен и Спортен клуб „Алегро“ - Търговище.  Официални гости на турнира бяха..

публикувано на 14.05.24 в 16:15
Ансамбъл (жени)

Грациите от ансамбъла - в Шумен

Националният ансамбъл по художествена гимнастика жени ще гостува в Шумен днес. Момичетата на Весела Димитрова ще участват в откриването на Международния турнир за купа „Алегро“.  Очаква се те да представят двете си съчетания, с които ще се борят за отличията на Олимпийските игри в Париж през лятото. Заявки за двудневния турнир по художествена..

публикувано на 14.05.24 в 12:48

13-ата е факт!

„Лудогорец“ спечели 13-ата си поредна шампионска титла. Това стана след домакински успех над втория  „ЦСКА София“ с 3:1.  Отборът на Георги Дерменджиев поведе в резултата още във 2-рата минута с гол на Квадво Дуа, но гостите не се предадоха и стигнаха до изравняване в 35-ата минута с попадение на Фернандо Каранга.  Само почивката тимът от Разград..

публикувано на 11.05.24 в 21:54

Важна крачка към нова титла

Хандбалистите на „Шумен 61“ са на една победа от нов златен дубъл. В първия двубой от суперфинала в първенството тимът, воден от Никола Карастоянов и Костадин Семерджиев, спечели над основния си опонент през този сезон „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 31:28, на полувремето 19:14.  През първата част шампионите имаха предимство и на моменти преднината им..

публикувано на 11.05.24 в 20:50
Айк Мнацканян

Битка за олимпийски квоти

Четирима борци от русенския клуб „Юнак- Локомотив“ ще се борят за олимпийски квоти на започващата днес квалификация в Истанбул.  При жените ще участват Ирена Бинкова в категория до 53 кг. и Юлияна Янева в категория до 76 кг.  Първите им схватки са в сутрешната сесия утре, която започва от 10:00 ч.  В свободния стил при мъжете русенският клуб ще бъде..

публикувано на 09.05.24 в 13:05

Завършиха „Ученическите игри 2024”

Наградиха победителите във финалите на „Ученически игри 2024” по волейбол и баскетбол за юноши 11-12 клас, на които Разград бе домакин през последните четири дни. Победител във волейболната надпревара, която се проведе във физкултурния салон на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, е МГ „Д-р Петър Берон”-Варна. Във финалната среща, продължила 55 минути,..

публикувано на 04.05.24 в 15:08

Турнир в памет на Венци

Международен детски футболен турнир „Северна звезда“ ще се проведе от днес до неделя в Русе. Организатори на форума са русенският футболен клуб и Общината. Надпреварата е в памет на 11-годишния футболист Венцеслав Георгиев от школата на „Дунав“. Момчето почина при тренировка на 30 август миналата година, след като бе поразено от мълния. В..

публикувано на 03.05.24 в 07:37