Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл чай в студа

3
Снимка: Радио Шумен

Трети ден в центъра на Велики Преслав раздават топъл чай от ранните часове на деня до обед. Премръзнали граждани, работници от чистотата, както и хората, които поддържат улици и тротоари през зимата, се възползват от топлата напитка. 

Чаят се приготвя в кухнята на Домашния социален патронаж в града, мобилен екип от кухнята е обособил пункт за раздаване пред пощенската станция. Наблюденията от първите два дена сочат, че  около 100 души ежедневно си вземат по чаша чай.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Старт на приема

Електронната система за прием на първокласници за новата учебна година в Шумен отворя днес в 10 часа и 1 минута. Чрез платформата родителите могат да регистрират, редактират или отказват документи.  Кандидатстването за първо класиране ще продължи до 23.59 часа на 7 юни, а резултатите от него ще бъдат обявени на 13 юни. Записванията на приетите деца..

публикувано на 03.06.24 в 08:18

Наградите в конкурса "Индустрията в моя регион"

152 деца и ученици от много училища, арт школи и Центрове за подкрепа на личностното развитие участваха тази година в конкурса на тема „Индустрията в моя регион“. Те се включиха с 41 есета, 2 стихотворения, 119 рисунки и един проект. Участниците в конкурса се състезаваха в три възрастови групи – от 1-ви до 4-ти клас, от 5-ти до 8-ми клас и от 9-ти..

публикувано на 01.06.24 в 16:31

Ретро игри за децата

Във Велики Преслав детският празник за 1 юни ще започне в следобедните часове и ще продължи и в утрешния ден.  Библиотеката към читалище „Развитие” в града е подготвила за малките ретро игри от недалечното минало, с които са пораснали техните баби и дядовци.  Библиотекарите са подредили за малчуганите и ретро изложба, чрез който ще им разкажат как са..

публикувано на 01.06.24 в 11:55

Подаръци за децата на Шумен

Подаръци на най-малките шуменци раздават доброволци от фондация "Лазар Ивилинов Тодоров". Те са подготвили стотици малки играчки и балони.  Шатрата на фондацията e разположена на входа на Градската градина в Шумен. Кампанията е посветена на Международния ден на детето. Досега фондацията, създадена през 2023 г. в памет на трагично загиналия в..

публикувано на 01.06.24 в 10:05

Живот без цигарен дим

Световния ден за борба с тютюнопушенето за поредна година беше отбелязан в Шумен. Кампанията тази година е насочена повече към младите хора, които са най-уязвими към врения навик. Всяка година на 31 май Световната здравна организация отбелязва деня без тютюнопушене. Мотото на за 2024 година е „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата..

публикувано на 31.05.24 в 14:49

Прощъпулник за 10 специални деца

Празник-прощъпулник беше организиран днес в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания „Ранно детство“ в Шумен. С помощта на специалистите през миналата година 10 деца са направили своите първи стъпки. В Центъра в момента има 70 деца, които са със забавяне в двигателното, говорното или психичното развитие. С помощта на..

публикувано на 31.05.24 в 13:15

Издирват 65-годишен мъж

Областната дирекция на МВР- Шумен издирва по молба на близките му Неждет Реджеб Али на 65 години от Нови пазар. Това съобщиха от полицията.  По информация на дъщеря му, е в неизвестност от ранните сутрешни часове днес, когато напуснал жилище в района на автогарата в Шумен. Мъжът е с черно долнище и бели маратонки на черни ивици, не..

публикувано на 31.05.24 в 11:25