Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс „Любовта е…“

Снимка: Радио Шумен

За четвърта поредна година Общинският младежки дом в Шумен организира ученически конкурс за стихотворение и есе на тема „Любовта е …“. Целта на конкурса е да се провокира творческото мислене на младите хора, давайки им възможност да  изразят своите мисли и усещания, свързани с всеобхватното понятие любов.

Според регламента на конкурса, участниците в надпреварата за стихотворение и есе трябва да са във възрастовите групи V-VII клас и VIII-XII клас.

Крайният срок за изпращане на творбите е 29 февруари 2024 г.

Произведенията могат да се изпращат на e-mail: lubovtae2@abv.bg

или на адрес: Общински младежки дом, гр.Шумен, ул.“Съединение“ 105,тел. 0898 420 788


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа в Шуменско

Временно движението по пътя Смядово – Велики Преслав в района на село Златар се осъществява в една лента поради катастрофа. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.  От Областната дирекция на МВР- Шумен потвърдиха за инцидент в участъка. По първоначални данни има постарали. Трима души са откарани в..

публикувано на 13.06.24 в 15:17

Укрепват опасната къща

Протокол за извършване на аварийно укрепване ще бъде връчен на собствениците на къщата паметник на културата, намираща се на ул. „Цар Освободител“ 125 в Шумен. Това съобщават от общината. Днес екип от специалисти на общината и с участието на арх. Лъчезар Костов от Регионалния инспекторат по опазване на културното наследство - район..

публикувано на 13.06.24 в 14:57

Връщат светофарите на "Практикер"

Връщат светофарите на кръстовището на "Практикер" в Шумен. Това  обясни проектантът инж. Недка Дженева, изработила проекта за Генерален план  за организация на движението в Шумен в следващите 5 години. Следващото кръстовище в посока кв. "Тракия" ще остане кръгово. Планът..

публикувано на 13.06.24 в 14:19

Отворени врати вместо слухове

Координацията и публичността в работата на институциите с гражданите и медиите обсъди областният управител проф. Добромир Добрев с ръководителите на 30 териториални структури на държавната администрация в област Шумен. Това съобщиха от областната администрация.  „Целта е да преодолеем недоверието на гражданите към всичко, което става в..

публикувано на 13.06.24 в 13:22

Щети за хиляди левове след пороите в Шуменско

Дъждът и градушката, които паднаха снощи над Шумен, нанесоха щети за хиляди левове по пътната настилка в града. Няколко улици бяха сериозно засегнати.  Една от най-сериозно пострадалите е ул. „Бенковски“ - тази, на която паважът беше пренареден само преди 2 месеца. Сега повечето от паветата са свлечени до ул. „Васил Левски“.  Ул. „Бенковски“ беше..

публикувано на 13.06.24 в 13:08

Щети за хиляди левове

Дъждът и градушката, които паднаха снощи над Шумен, нанесоха щети за хиляди левове по пътната настилка в града. Няколко улици бяха сериозно засегнати.  Една от най-сериозно пострадалите е ул. „Бенковски“ - тази, на която паважът беше пренареден само преди 2 месеца. Сега повечето от паветата са свлечени до ул. „Васил Левски“.  Ул. „Бенковски“ беше..

публикувано на 13.06.24 в 12:24

Спасиха сърничка в бурята

Сърничка е била спасена от жители на ул. „Акация“, съобщават от Областната дирекция на МВР- Шумен.  След гръмотевичната буря снощи вероятно животното се е уплашило. До идването на екип на горските страничката била приютена в лек автомобил.  Предадена е на горските служители, които я пуснали в гората на Шуменското плато.

публикувано на 13.06.24 в 11:02