Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат 3 милиона за водопроводи

Снимка: Радио Шумен

Общинският съвет във Велики Преслав е насрочил първото си редовно заседание за тази година на 23 януари. В дневния ред има 18 точки, сред които е докладната на кмета Янко Йорданов за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за реконструкция и рехабилитация на водопроводи в малки населени места от общината. 

Искането от ПУДООС е за почти 3 млн. лв. за подмяна на старите тръби по две улици в Кочово и по една улица в селата Осмар, Троица и Хан Крум. 

Сесията е от 13.30 ч. в залата на Общинския съвет.


По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

2000 посетиха "Бисерна"

Около 2000 туристи са разгледали пещера „Бисерна“ от април до момента. На 29 и 30 юни са последните дни за сезона, в които природният феномен може да бъде разгледан. През тази година се наблюдава засилен интерес към „Бисерна“ от организирани групи туристи и ученици. Някои от посещенията на децата бяха съчетани с походи и уроци за прилепите,..

публикувано на 26.06.24 в 15:17

Камера с изкуствен интелект на пътя

Нова камера, която снима автомобили с превишена скорост от разстояние 150 метра, бе представена от инспектор Йордан Жеков. Той е представител на сектор "Пътна полиция" към Областна дирекция на МВР - Шумен. Съоръжението снима нарушители и моментално изпраща снимките в сървър с информация за превишената скорост и регистрационния номер на автомобила...

публикувано на 26.06.24 в 14:15

Автомобил горя по ранина

Автомобил горя вчера в центъра на село Близнаци. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожара е приет вчера в 07:39 часа. Към мястото на произшествието е насочен екип на РСПБЗН - Шумен. При пристигане на място станало ясно, че гори "Фолксваген Лупо“ с шуменска регистрация.  Пламъците били погасени с помощта на водоноска, собственост..

публикувано на 26.06.24 в 09:59

Отново пиян водач

59-годишен мъж бил установен да шофира след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена малко след 15:00 часа вчера в село Църквица. Служители на РУ- Каолиново спрели водач на лек автомобил "Фолксваген". Мъжът лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, отчетени са 1,79 промила. Задържан бил за срок до 24 часа в..

публикувано на 26.06.24 в 09:49

Солени глоби за плакатите

10 дни след изтичането на законоустановения срок за отстраняване на предизборни агитационни материали, плакати на ПП „Възраждане“ не са премахнати в Шумен, показа репортерска проверка на Радио Шумен.  Партиите и коалициите, които не спазят изискването на ЦИК и оставят своите материали, подлежат на санкция в размер от 1000 до 5000 лв.  Днес..

публикувано на 26.06.24 в 09:23
Архив 2023 г.

Кампания срещу дрогата

Кампания, озаглавена „Доказателствата са ясни: инвестирайте в превенцията“, започва Превантивно-информационният център в Шумен. Събитието ще се проведе на входа на Градската градина между 10:00 и 12:00 часа с открита приемна за граждани.  Партньори на инициативата са Областната дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция и Българският младежки..

публикувано на 26.06.24 в 08:55
Град Шумен

Започва екокампания в Шумен

Информационна кампания във връзка с изхвърлянето на едрогабаритни и строителни отпадъци започва община Шумен. Това каза екологът в Общинското предприятие "Чистота" Юлияна Иванова. "Нашата цел с тази кампания е първо да оптимизираме графиците, да оптимизираме начина на изхвърляне така, че да бъдат улеснени гражданите на Шумен, както и да бъде улеснена..

публикувано на 26.06.24 в 08:40