Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арест за марихуана

Снимка: ОДМВР Шумен

70 г марихуана са иззети от частен имот, обитаван от 34-годишен мъж, съобщават от шуменската полиция.

Проверката била извършена малко след 9:00 часа вчера след оперативен сигнал, че мъж държи наркотични вещества. След разговор с полицейските служители предал доброволно различни по размер полиетиленови пликове, в които имало общо около 70 г кафяво-зелена листна маса, по негови данни – марихуана. Иззети са и три хартиени пликчета със семена. 

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бисерка Йовчева влиза в съвета

Бисерка Йовчева влиза в Общинския съвет на мястото на Даниела Русева от Местната коалиция ДБГ (БНД, ССД, Ние идваме). Това реши на заседание Общинската избирателна комисия, която уважи заявлението на Русева да напусне съвета. Очакванията са в понеделник тя да бъде представена като заместник-кмет на Шумен по европейски политики, екология и туризъм...

публикувано на 28.06.24 в 12:00

Друмево десети ден без вода

Шуменското село Друмево отново е без вода, въпреки уверенията на ВиК Шумен, че авариите там ще бъдат отстранени още снощи.  „Главният водоем на селото е абсолютно празен.“ Това каза за Радио Шумен кметът на селото Октай Мехмед. Екип на водното дружество отново е на място. „Ще търсим нова авария, защото водата изтича..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

Полицески началници на срещи

Началниците на полицейските управления в област Шумен ще проведат срещи с жителите на малките и отдалечени населени места през юли.  Началникът на РУ - Шумен гл. инсп. Илиян Николов ще се срещне с жителите на село Средня на 17 юли в 11:00 часа в сградата на кметството.  На 23 юли в 11:00 часа началникът на РУ - Велики Преслав гл. инсп. Тодор Енчев..

публикувано на 28.06.24 в 09:11

Помощи за бебета в Смядово

Наредба за изплащане на парични помощи за родените или осиновени деца на територията на община Смядово прие Общинският съвет. За първо дете родителите или осиновителите ще получават 1500 лв., за второ - 2000 лв., за трето - 2500 лв. и за всяко следващо - по 1000 лв. За да вземат тази помощ, те трябва да отговарят на няколко условия. Трябва да са..

публикувано на 28.06.24 в 08:51

Три сини зони в Нови пазар

Три нови сини зони са обособени в Нови пазар. Вече се монтират знаците за означаване на кратковременното паркиране.  Новите зони обхващат паркоместата зад читалище „Христо Ботев – 1872“, източно от читалището от ул. „Васил Левски“ до входа на паркинга, както и самия паркинг. Синя зона е обособена и около Часовниковата кула, в платената зона влизат и..

публикувано на 28.06.24 в 08:05

В тежко състояние след катастрофа

Сигнал за пътнотранспортно произшествие на км 364+ 800 на АМ "Хемус" в посока към Варна до бензиностанцията е приет в 01:50 часа в дежурната част на Областната дирекция на на МВР - Шумен. Това съобщиха от полицията.  Съобщено било за преобърнат на пътното платно лек автомобил и друг, който се ударил в него. Към мястото на произшествието са насочени екипи..

публикувано на 28.06.24 в 07:13

Временна промяна на движението по "Хемус"

Временна организация за движение е въведена по автомагистрала "Хемус" от надлез Нови пазар в посока към Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Движението се пренасочва по път I-2, стария път за Варна поради настъпило през нощта пътнотранспортно произшествие и извършване на оглед в светлата част на деня.  Катастрофата е станала на около..

публикувано на 28.06.24 в 06:56