Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магьосникът от Шумен

Снимка: Личен архив/ Виктор Петков

Виктор Петков, носителят на Гранд При на най-големия фестивал за магично изкуство на Балканите “Златна котка”, ще представи шоуто си “Поезията на невъзможното” за първи път пред шуменска публика.

Той е ученик в 12 клас на СУ ,,Сава Доброплодни“ в Шумен и от доста малък сам започва да усвоява изкуството да прави илюзии. 

Вече е  изпълнявал своята магия пред аудитория от 1800 души. 

С младия магьосник от Шумен разговаря Жулиета Герова.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Регионална библиотека

Ден на отворените врати

Ден на отворените врати организира   днес - 15 май, Регионалната библиотека в Силистра. Ще бъдат издавани безплатни читателски карти. Проявите, включени в Националната библиотечна седмица, са под надслов „Библиотеките по-нужни от всякога“ и имат за цел привличане на общественото внимание. Библиотеката предоставя разнообразни услуги и..

публикувано на 15.05.24 в 08:41

Миг от живота на Сава Доброплодни

Късометражният анимационен филм  „Миг от живота на Сава Доброплодни“ бе включен в селекцията на Международния кинофестивал ,,Златен кукер“ в София.  Филмът е по идея на Валентин Атанасов, преподавател в Шуменския университет ,,Епископ Константин Преславски“. В реализацията участва и детски анимационен екип от СУ ,,Сава Доброплодни“.  Радио Шумен..

публикувано на 15.05.24 в 08:14

ВиК аварии под електрическия стълб

Сигнал за десетки дупки, някои запълнени, други не съвсем, отведоха екип на Радио Шумен на шуменската улица „Кишинев“. На практика по нея е невъзможно да се премине с автомобил, без да възникнат сериозни поражения по ходовата му част. Хората там вече са изгубили надежда, че някой ще обърне внимание на неволите им, разказа една от живеещите - Ирена..

публикувано на 14.05.24 в 14:18

Училище на 60

60 години празнува тази година Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в Омуртаг. Учебното заведение се стреми да предлага нови и атрактивни специалности, които да привличат младите хора. Някои от тях са с очакван недостиг на пазара на труда. Въпреки, че Омуртаг е малък град, партньорството с бизнеса е добро и в гимназията има..

публикувано на 14.05.24 в 12:16

Работодатели саботират преговорите

Работодателски организации саботират преговорите за нов колективен договор в сектор „Здравеопазване“, алармират от Федерацията на синдикатите в здравеопазването.От КНСБ предупреждават, че подготвят ефективни протести ако работодателските организации продължат да отказват участие в преговорите за нов колективен трудов договор в отрасъл..

публикувано на 13.05.24 в 15:28

Василена в служба на хората

Тя е кмет на село Панайот Волов, но не се счита за началник, нещо повече, 36-годишната Василена Симеонова казва, че е един работник, който иска да направи мястото, където живее по-хубаво. Амбицията ѝ е за една година всички тревни площи в шуменското село да придобият приличен вид, тъй като са занемарени от години. Василена е..

публикувано на 13.05.24 в 09:18

Професията, за която трябва сърце

12 май е Световният ден на медицинската сестра. Той се отбелязва от  1974 г. по инициатива на Международния съвет на медицинските сестри.  Денят е в чест на годишнината от рождението на първата медицинска сестра Флорънс Найтингейл.   „Три пъти по- малко от стандартите са медицинските сестри в България в момента. Професията става „изчезващ вид“...

публикувано на 12.05.24 в 09:00