Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важно за хора с увреждания

Снимка: Pixabay

От Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен напомнят, че за да няма прекъсване в осигуряваната месечна финансова подкрепа, хората с трайни увреждания е добре да проверят сроковете на индивидуалните си оценки.

Какви документи са необходими, за да не бъде прекъсвана осигуряваната подкрепа обясни директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" Мартина Драгнева. С нея разговаря Полина Караджова.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Игрите са важни

Децата от шуменската градина „Космонавт“ обичат да играят навън, но и да се забавляват с умните телефони на родителите си. Избягват само „бебешките игри“, които вече не са им интересни. Това научи репортерът Стоян Стоянов в Международния ден на играта. „ Всяка игра може да изгради емоционална връзка между децата и родителите. Всяка игра обучава..

публикувано на 11.06.24 в 15:44

Бърза работа, ама с грешки

Защо изборните протоколи съдържат толкова много грешки, въпреки обученията на членовете на секционните избирателни комисии (СИК) и не особено трудното им попълване. За съжаление и на тези избори много от протоколите бяха поправяни, други трябваше отново да се попълват, когато вече са предадени в Районната избирателна комисия (РИК). Според Йорданка..

публикувано на 11.06.24 в 15:34

Матури заради оценката

Добър 4,32 е оценката, която постигнаха учениците тази година на матурата по български език и литература. Миналата година тя беше 3, 93.  Исторически погледнато, това е най-високият успех постиган досега. Слабите оценки също са намалели тази година със 7 на сто.  Как се подготвят учениците за зрелостния изпит? Какви трудности срещат при решаването..

публикувано на 11.06.24 в 13:21

Радостта на мисис Доун

Магичната природа на Мадара и скалите над селото са накарали англичанката Доун Франклин и нейният съпруг Боб да изберат България за свой дом, в който да останат завинаги.  Детската учителка, чието име на български език се превежда като „зора“, в момента преподава английски език на хора от различни възрасти, включително и на част от мениджърския..

публикувано на 11.06.24 в 10:52

Дълга нощ в "Арена Шумен"

Бави се процесът по предаване на изборните книжа в "Арена Шумен". Там секционните избирателни комисии от областта отчитат резултатите от изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Обработени са 54% от протоколите. Чакащите цяла нощ представители на избирателните комисии винят Централната избирателна комисия за сложните протоколи, лошата..

публикувано на 10.06.24 в 08:47
Шуменски университет

Половин век сред книги

Живеем в изключително дигитализирана епоха, в която всички ценни за нас данни се съхраняват в телефона и компютъра. Ако изгубим телефона си или компютърът ни се повреди необратимо, благодарение на Гугъл приложенията можем да възстановим, ако не изцяло, то поне частично важната за нас информация.  Но представяте ли си какво ще се случи, ако..

публикувано на 10.06.24 в 08:31

От Шумен до Финландия

Шуменката Стефанка Стойчева от 16 години живее във Финландия. Има две прекрасни големи деца - Християна и Викторио. Това е небезизвестният Викторио Ангелов, който  преди дни бе номиниран в категория ,,дебют“ в раздаването на големите награди на радиото за българска музика.   За обратите в живота, за нещата, които докосват сърцето, за силата на..

публикувано на 10.06.24 в 08:12