Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поздравления от ректора

Снимка: Шуменски университет

Ректорът на ШУ "Епископ Константин Преславски" проф. д.н. Наталия Витанова поздрави Тонислав Троев, който спечели стипендията "Джон Атанасов" на фондация "Еврика" за овладяване на компютърните науки. 

Тонислав е студент в 4 курс, специалност "Компютърна информатика" във Факултета по математика и информатика. 

В списъка с наградите на фондация „Еврика“ има и двама студенти от шуменския Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ при НВУ „Васил Левски. Това са Димитър Иванов Раев, който получава награда за постижения в овладяването на инженерните науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката на името на акад. Димитър Мишев и Християн Георгиев Георгиев с награда за постижения в овладяването на знания в областта на строителството и архитектурата на името на Кольо Фичето .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт в празничния 6 май

Денят на храбростта и празник на Българската армия – 6 май беше отбелязан с празничен фолклорен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“. Събитието, организирано от община Шумен, събра шуменци и гостите на града на площад "Кристал". Веселието продължи с гергьовденско хоро за здраве, на което се хванаха много млади хора...

публикувано на 06.05.24 в 16:27

12 в листата на ГЕРБ- СДС Шумен

Пълна листа от 12 кандидати за народни представители регистрира „ГЕРБ-СДС“ от 30 МИР – Шумен за участие в предсрочните парламентарни избори на 9-ти юни. Това съобщиха от пресцентъра на коалицията в Шумен. „В този празничен ден, в който почитаме Свети Георги Победоносец, ние регистрираме листата ни с кандидати за народни представители, с пожеланието..

публикувано на 06.05.24 в 15:00

С весело хоро и люлка на Гергьовден

„Веселото хоро“ е клубът за народни хора, който поведе празничното веселие на Гергьовден в центъра на Велики Преслав. Деца и младежи от всички възрастови формации на клуба се включиха в общоградския празник, организиран от ръководството на танцьорите и местната община.  Днес на откритата сцена в центъра на Велики Преслав се издига Гергьовска..

публикувано на 06.05.24 в 14:18

Промяна в движението

Въведена е временна промяна на движението в Шумен и на Гергьовден във връзка с празничната програма в града.  От  11:00 часа на пл. “Кристал“ ще започне фолклорен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“.  До 13:00 часа остават затворени за движение    ул. „Св. Климент Охридски“, от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“ до..

публикувано на 06.05.24 в 09:56

Болярско хоро на мегдана

На Гергьовден в центъра на Велики Преслав болярите ще се поздравят с народни хора, водени от танцьорите на местния клуб за народни изпълнения „Веселото хоро“.  Празничният концерт „Насред мегдана по Гергьовден хоро се вие“ е организиран от община Велики Преслав и танцовия клуб, който ще предвожда хората на площада пред градското читалище.  Началто..

публикувано на 06.05.24 в 09:46
Църквата

Промяна на движението за Великден

За промени в движението за великденските празници в Шумен, съобщават от общинската администрация. Временно ще се затвори за движение  бул.“Симеон Велики“ в участъка от кръстовището с ул. „Цар Асен“ до кръстовището с ул. „Тодор Икономов“ и ул. „Тодор Икономов“ от кръстовището с бул. „Симеон Велики“ до кръстовището с ул. „Отец Паисий“...

публикувано на 04.05.24 в 16:32

Бивш кмет тръгва към парламента

Любомир Христов ще е водач на листата за народни представители на ГЕРБ в Шумен. Бившият кмет се впуска в надпреварата за място в Народното събрание. Това  стана ясно, след като Изпълнителната комисия утвърди водачите и състава на листите за предсрочните избори на 9 юни.  Делян Добрев ще води кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Разград. Бившият..

публикувано на 03.05.24 в 13:55