Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два дни траур

Снимка: БГНЕС

Правителството обяви двудневен траур на 15 и 16 март за отдаване на почит към паметта на патриарх Неофит.

На извънредно заседание Св. синод по повод кончината на светейшия патриарх взе решение на 15 март, петък, от 9.00 часа тленните останки на Неофит да бъдат изложени за поклонение в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, а на 16 март, събота, от 9.30 часа да бъдат отслужени заупокойна св. литургия и опело. 
С литийно шествие тялото на българския патриарх ще бъде пренесено от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ до митрополитската катедрала „Св. Неделя“, където ще бъде погребано.

По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бойко Борисов

Предлагат кабинет на малцинството

Лидерът на партия ГЕРБ и на парламентарната група ГЕРБ-СДС   Бойко Борисов заяви след разговори при президента, че те ще поемат отговорността си и вероятно ще предложат правителство на малцинството. "Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството", заяви Борисов след консултациите с президента. Той допълни, че формацията..

публикувано на 24.06.24 в 10:47

Празнуваме Свети Дух

За православния свят днес е празникът на Светия Дух. Отбелязва се винаги след неделята на Петдесетница, когато се празнува слизането на Светия Дух над апостолите, при което те получили благодатните му дарове. Тази година тържественият ден съвпада с неподвижния църковен празник на рождението на св. пророк Йоан Предтеча и Кръстител Господен. В..

публикувано на 24.06.24 в 08:42

Консултации при президента

Консултации с представители на парламентарните групи в 50-то Народно събрание започва днес президентът Румен Радев  във връзка със съставянето на правителство.  От 9.00 часа държавният глава ще приеме представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. В 11.00 часа са консултациите с Движението за права и свободи, а от 14.00 часа – с..

публикувано на 24.06.24 в 08:38

Еньовден в Североизтока

Празник „С билки и песни на Еньовден“ ще се проведе в Силистра. Програмата с участието на читалищата от общината ще започне от 17.30 часа на сцената до втория шадраван в Дунавски парк. Посетителите ще могат да преминат за здраве под Еньовденския венец от билки, събрани от самодейките на читалище  „Заря“, с. Брадвари. По време на събитието ще бъдат..

публикувано на 24.06.24 в 08:34

Слънчево и горещо

14 градуса е измерената в 6:00 ч. температура в Шумен, атмосферното налягане е 986 хектопаскала, влажността на въздуха е 90%. В Силистра са отчетени 20 градуса, 21 градуса в Русе. И днес ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб вятър от източна четвърт, следобед по крайбрежието подсилен от бриз. Преобладаващите максимални температури ще са между..

публикувано на 24.06.24 в 06:23

Планово без ток

В Шуменска област от 08:00 ч. до 17:00 ч. поради неотложни ремонти на ел.съоръженията ще бъде прекъснато захранването в района на село Черноглавци. От 09:00 ч. до 16:00 ч . ток няма да има в село Браничево - улиците "Септември", "Дунав", "Добри Войников", "Рила", "Плиска", "Демокрация", "Цар Калоян", "Иван Вазов" и "Никола Вапцаров", във Велики..

публикувано на 24.06.24 в 04:40

Времето през новата седмица

В понеделник ще е слънчево със слаб, следобед до умерен вятър от източна четвърт.  Минимални температури между 15° и 20°, а максимални от 31° до 36°, по Черноморието между 24° и 29°. До края на седмицата, главно в следобедните часове, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места не е изключено да превали и прегърми.  Ще духа..

публикувано на 23.06.24 в 15:32