Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличия за бъдещи медици

На специална церемония Фондация „Гален Темелков“ ще връчи стипендии на петима лауреати, излъчени чрез конкурс - един кандидат-студент и четирима студенти по медицина.

Вече няколко години организацията работи по проекта "Пътят на Хипократ" и чрез различни по характер събития набира средства, за да подкрепи бъдещите медици и да ги насърчи да се развиват в България.

Тази година проектът разширява мащаба си и отличия ще получат и двама завършили млади медици. Учредени са две нови награди - отличие на името на Гален Темелков, което е за вдъхновяващ млад лекар ( с дипломиране в годината на кандидатстване) и отличие "Белият ангел", което е за лекар или медицински специалист, практикуващ в България.

Церемонията по връчване на наградите е в неделя - на 17 март, от 14 часа в Общинския младежки дом в Шумен и ще бъде част от благотворителен концерт на Фондация "Гален Темелков". По традиция подкрепа за каузите си организацията получава от млади музикални таланти от цялата страна. 

Още за събитието чуйте в интервю на Христина Димитрова с двама от доброволците във фондацията: Дария Червенкова - отличник от Медицинския колеж,  практикуваща акушерка в МБАЛ- Шумен и   Марчела Валериева  - 12-сетокласничка от Математическата гимназия в Шумен, кандидат-студент по медицина.

Церемонията по награждаването на лауреатите на фондация „Гален Темелков“ е поредното събитие с богата концертна програма и с благотворителна цел. Ако желаете да бъдете част от каузата за подкрепа на бъдещи медици, предвидени са и дарителски кутии  в Младежкия дом.


На снимката: Първият Лауреат на Годишната награда на името на Гален Темелков, вдъхновяващият млад лекар - д-р Красимира Зайкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Награди за бъдещи лечителки

С награждаване, поздравления и аплодисменти завърши двудневното национално студентско състезание „Учим, за да помагаме“, на което за трета година домакин бе Филиал Шумен към Медицинския университет във Варна. В надпреварата участваха 20 отбора.  На първо място в специалност „Медицинска сестра“ се класира отборът на Югозападния университет в..

публикувано на 15.05.24 в 15:57

Общината тръгва по детските площадки

Община Шумен започва проверка за състоянието на детските площадки в града, по кварталите и селата. Четирима служители ще обходят всички 80 места с люлки, катерушки и пързалки. В екипа е включен и представител на Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, защото със сигурност има повреди, които трябва да се отстранят. Инспекциите..

публикувано на 15.05.24 в 12:01

Пъстрият свят на Ани

Рисунките на 6-годишната Анастасия Миленова са произведения на изкуството. С илюстрациите си малката Ани ни прави свидетели на нейния голям вътрешен свят.   Малко преди Великден тя дари косата си за направата на перуки за онкоболни деца. Тогава научихме за нейното голямо, благородно сърце, а днес научаваме за нейния огромен талант.  Когато..

публикувано на 15.05.24 в 11:36
Регионална библиотека

Ден на отворените врати

Ден на отворените врати организира   днес - 15 май, Регионалната библиотека в Силистра. Ще бъдат издавани безплатни читателски карти. Проявите, включени в Националната библиотечна седмица, са под надслов „Библиотеките по-нужни от всякога“ и имат за цел привличане на общественото внимание. Библиотеката предоставя разнообразни услуги и..

публикувано на 15.05.24 в 08:41

Миг от живота на Сава Доброплодни

Късометражният анимационен филм  „Миг от живота на Сава Доброплодни“ бе включен в селекцията на Международния кинофестивал ,,Златен кукер“ в София.  Филмът е по идея на Валентин Атанасов, преподавател в Шуменския университет ,,Епископ Константин Преславски“. В реализацията участва и детски анимационен екип от СУ ,,Сава Доброплодни“.  Радио Шумен..

публикувано на 15.05.24 в 08:14

ВиК аварии под електрическия стълб

Сигнал за десетки дупки, някои запълнени, други не съвсем, отведоха екип на Радио Шумен на шуменската улица „Кишинев“. На практика по нея е невъзможно да се премине с автомобил, без да възникнат сериозни поражения по ходовата му част. Хората там вече са изгубили надежда, че някой ще обърне внимание на неволите им, разказа една от живеещите - Ирена..

публикувано на 14.05.24 в 14:18

Училище на 60

60 години празнува тази година Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в Омуртаг. Учебното заведение се стреми да предлага нови и атрактивни специалности, които да привличат младите хора. Някои от тях са с очакван недостиг на пазара на труда. Въпреки, че Омуртаг е малък град, партньорството с бизнеса е добро и в гимназията има..

публикувано на 14.05.24 в 12:16