Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

85 000 подадоха декларации

Снимка: БГНЕС

Близо 85 000 граждани подадоха предварително попълнени декларации за облагане на доходите на физически лица само за седмица от старта на услугата. Тя е достъпна в портала на НАП от 12 март и още същия ден почти 18 000 физически лица декларираха доходите си по този начин. 

Потребителите, които имат персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис, могат да се възползват от автоматично въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори, от наем и други доходи, облагаеми с данък върху общата годишна данъчна основа. 

Преди да потвърдят попълнената декларация, е важно потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, след което да я подадат, съветват от НАП. Тази година данъчната кампания за деклариране на доходите на физически лица, получени през 2023 г., приключва на 30 април.


По публикацията работи: Антоний Димов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето през новата седмица

В понеделник ще е слънчево със слаб, следобед до умерен вятър от източна четвърт.  Минимални температури между 15° и 20°, а максимални от 31° до 36°, по Черноморието между 24° и 29°. До края на седмицата, главно в следобедните часове, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места не е изключено да превали и прегърми.  Ще духа..

публикувано на 23.06.24 в 15:32

Млад театрал

Бюрхан Керим е големият победител в Националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ 2024 г. Неговата авторска интерпретация на откъс от „Арабската нощ“ на Роланд Шимелпфениг бе категоричният избор на журито и му донесе Голямата награда – плакет, грамота и възможността да развие и реализира своята идея в цялостен спектакъл през..

публикувано на 23.06.24 в 14:37

Катастрофа с беглец

Сигнал за произшествието е приет в 03:45 часа в дежурната част на ОДМВР - Шумен.  Съобщено било, че на кръстовище, образувано от бул. "Велики Преслав" с ул. "Съединение" са се ударили два автомобила, като водач на единия, "Мицубиши", напуснал мястото на произшествието.  Водачът на таксиметровия автомобил е откаран за преглед в шуменска болница,..

публикувано на 23.06.24 в 10:28

Защо таксуват торбичките?

Всеки търговец е длъжен предварително да постави на видно място и в непосредствена близост до стоката нейната продажна цена. Това напомнят от онлайн платформата "Ние, потребителите" във връзка с медийни публикации и постове на клиенти в социалните мрежи относно тихомълком въведеното от една от веригите за хранителни стоки..

публикувано на 23.06.24 в 09:06
Бояна Петрова, Радио Шумен

Времето в неделя

Днес ще е предимно слънчево, а следобед горещо!  Ще духа слаб, по Черноморието следобед до умерен вятър от източна четвърт.  Максималните температури още слабо ще се повишат и ще са между 33° и 38°,  по Черноморието 24°-29°, за Варна около 28°.  Вълнение на морето 2-3 бала.  Температура на морската вода от 23° до 25°. За Шумен очакваната максимална..

публикувано на 23.06.24 в 08:24

Кмет за кметства в Североизтока

В четири села в Североизточна България ще избират кмет на кметство днес.   Общо 8 души влизат в надпреварата- 4 мъже и 4 жени.  В две от селищата, кандидатите са същите, както и на местните избори през миналата година. В две от населените места, в които днес ще се избира кмет, постът е вакантен след кончината на избраните на поста на редовните..

публикувано на 23.06.24 в 08:17

Слънчево и горещо

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по Черноморието следобед до умерен вятър от източна четвърт.  Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 32° и 37°, по-ниски по Черноморието - между 25° и 28°, за Шумен около 33°. Прогнозата е на дежурния синоптик Любомир Маджаров от Националния институт по метеоролотия и хидрология –..

публикувано на 22.06.24 в 06:50