Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бездомните кучета на фокус

4
Снимка: Animal Hope Bulgaria-Veliki Preslav

Безнаказаното изхвърляне на кучета по улиците, липсата на съгласувани действия между общинската администрация и ветеринарните лекари в града и многото нерегистрирани кучета – това са основните проблеми, които откроиха участниците в кръгла маса на тема „Овладяване и намаляване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Шумен“, която се проведе днес. 

Няма как да се проследи кой изхвърля кучетата, няма и кой да бъде санкциониран, каза за Радио Шумен Златина Пенева – директор на Общинския приют за бездомни животни „Тонка Петрова“.

От своя страна ветеринарните лекари от Шумен настояват всички кучета да бъдат регистрирани и чипирани. Сред набелязаните мерки за справяне с проблема с популацията от бездомни животни, от страна на общинската администрация са предложение за по-високи данъци за собствениците на нечипирани животни, както и сериозни глоби.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Читалището в село Драгоево, община Велики Преслав

Драгоево се готви за празник

20 години от основаването на клуба на пенсионерите в преславското село Драгоево се навършват днес. Празникът на местната организация на възрастните хора ще бъде честван в петък - 17 май, от 12:30 ч. в центъра на селото. Очакват се повече от 50 участници и гости от общината във Велики Преслав, от пенсионерския клуб и читалището в село Имренчево и от..

публикувано на 16.05.24 в 11:53

Хладилник подпали жилище

Късо съединение в хладилник предизвика пожар в Смядово, съобщават от шуменската полиция. Малко след 17:00 часа вчера постъпил сигнал, че гори апартамент в жилищен блок в Смядово. Към адреса бил насочен екип. На място огнеборците установили, че има пожар в жилище на третия етаж. Успели да го погасят с помощта на 1000 л вода. Станало ясно,..

публикувано на 16.05.24 в 11:01

Спецакция в Струйно

43 тежкотоварни автомобила са проверени вчера по време на специализираната полицейска операция до село Струйно. Това съобщават от шуменската полиция. По време на проверките са установени три нарушения. Установено било, че единият водач управлявал автомобил без годишен технически преглед, друг не носил свидетелство за управление на моторно превозно..

публикувано на 16.05.24 в 10:11

Спортен празник за децата

Спортен празник организират община Шумен и Центърът за подкрепа на личностното развитие – Училищна спортна школа “Хан Крум” на 17 май. В спортната проява ще участват ученици от I до IV клас от различни училища в града. Събитието ще се проведе в зала „Арена Шумен“ с начален час 9:30 ч. С много игри ще бъдат представени всички видове..

публикувано на 16.05.24 в 08:58

Полицията - по селата

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР- Шумен ще проведат срещи с жителите на отдалечени и малки населени места в област Шумен през месец май. На 16 май екипите ще бъдат на територията, обслужвана от РУ- Велики Преслав, за да се срещнат с жителите, кметовете и кметски наместници на селата Хан Крум и Троица. Първата среща започва в 10:00..

публикувано на 16.05.24 в 08:29

Ремонтират българска светиня

Кампания за набиране на средства за храма "Св. Параскева" в село Златна нива, община Каспичан, започват кметството и църковното настоятелство. По думи на кмета на село Златна нива Ивайло Пенев, около 20 хиляди лева ще са нужни за укрепване на покрива и за изграждане на нов купол на църквата.  "Наистина има нужда от ремонт на покрива, от..

публикувано на 16.05.24 в 08:21

Помощ за 600 жертви на насилие

Повече от 600 деца и родители, жертви на насилие, са получили подкрепа от "Зона ЗаКрила" в Шумен от началото на разкриването на услугата в града. Това стана ясно по време на кръгла маса на тема „Зона ЗаКрила – високоспециализирана услуга на областно ниво в съответствие с новото законодателство“, която се провежда днес в Шумен.  Участниците в..

публикувано на 15.05.24 в 14:16