Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркирането отново на фокус

Община Шумен
Снимка: Радио Шумен

8 питания към община Шумен са отправили съветници. Отговорите се очакват на днешната сесия, която започва от 9:00 ч. в зала 363 на местната управа. 

Два от въпросите са свързани с паркирането – в двора на Многопрофилната болница и на паркинга зад Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Питания има и за ремонта на улица „Марица“ и за липсващо осветление в новоизградена градинка в близост, за тревните площи до стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“ и за състава и работата на Общинската комисия по безопасност на движението.

От докладните дискусии се очакват по предложението залата за щанги до Ученическия стадион в Шумен да бъде дадена на Средното училище „Йоан Екзарх Български“ за изграждането на допълнителни класни стаи. На заседанието на спортната комисия през седмицата националният треньор по вдигане на тежести Иван Иванов се противопостави на такова решение и заяви, че планира да се върне да развива този спорт в Шумен, а залата е необходима за подготовка на състезателите.

Съветниците ще обсъждат и удостояване с отличия и почетни знаци. Кметът предлага бизнесменът и почетен гражданин Фикрет Индже да стане първият носител на знака „Ключ на град Шумен“. За званието „Почетен гражданин“ са предложени ученият проф. Стойчо Сланев, актрисата Ирина Абаджиева и певците Милка Гройс и Тодор Дачев, а за носители на златна значка на Шумен са номинирани хореографът Боряна Колева и поетесата Роза Боянова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт в празничния 6 май

Денят на храбростта и празник на Българската армия – 6 май беше отбелязан с празничен фолклорен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“. Събитието, организирано от община Шумен, събра шуменци и гостите на града на площад "Кристал". Веселието продължи с гергьовденско хоро за здраве, на което се хванаха много млади хора...

публикувано на 06.05.24 в 16:27

12 в листата на ГЕРБ- СДС Шумен

Пълна листа от 12 кандидати за народни представители регистрира „ГЕРБ-СДС“ от 30 МИР – Шумен за участие в предсрочните парламентарни избори на 9-ти юни. Това съобщиха от пресцентъра на коалицията в Шумен. „В този празничен ден, в който почитаме Свети Георги Победоносец, ние регистрираме листата ни с кандидати за народни представители, с пожеланието..

публикувано на 06.05.24 в 15:00

С весело хоро и люлка на Гергьовден

„Веселото хоро“ е клубът за народни хора, който поведе празничното веселие на Гергьовден в центъра на Велики Преслав. Деца и младежи от всички възрастови формации на клуба се включиха в общоградския празник, организиран от ръководството на танцьорите и местната община.  Днес на откритата сцена в центъра на Велики Преслав се издига Гергьовска..

публикувано на 06.05.24 в 14:18

Промяна в движението

Въведена е временна промяна на движението в Шумен и на Гергьовден във връзка с празничната програма в града.  От  11:00 часа на пл. “Кристал“ ще започне фолклорен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“.  До 13:00 часа остават затворени за движение    ул. „Св. Климент Охридски“, от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“ до..

публикувано на 06.05.24 в 09:56

Болярско хоро на мегдана

На Гергьовден в центъра на Велики Преслав болярите ще се поздравят с народни хора, водени от танцьорите на местния клуб за народни изпълнения „Веселото хоро“.  Празничният концерт „Насред мегдана по Гергьовден хоро се вие“ е организиран от община Велики Преслав и танцовия клуб, който ще предвожда хората на площада пред градското читалище.  Началто..

публикувано на 06.05.24 в 09:46
Църквата

Промяна на движението за Великден

За промени в движението за великденските празници в Шумен, съобщават от общинската администрация. Временно ще се затвори за движение  бул.“Симеон Велики“ в участъка от кръстовището с ул. „Цар Асен“ до кръстовището с ул. „Тодор Икономов“ и ул. „Тодор Икономов“ от кръстовището с бул. „Симеон Велики“ до кръстовището с ул. „Отец Паисий“...

публикувано на 04.05.24 в 16:32

Бивш кмет тръгва към парламента

Любомир Христов ще е водач на листата за народни представители на ГЕРБ в Шумен. Бившият кмет се впуска в надпреварата за място в Народното събрание. Това  стана ясно, след като Изпълнителната комисия утвърди водачите и състава на листите за предсрочните избори на 9 юни.  Делян Добрев ще води кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Разград. Бившият..

публикувано на 03.05.24 в 13:55