Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДНСК бави пускането на пречиствателната

2
Пречиствателна станция за питейни води - Шумен
Снимка: Радио Шумен

Пречиствателната станция за питейни води в Шумен е напълно готова. 

"Подали сме документацията за получаване на Акт 16 преди месец и половина в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), но все още нямаме отговор", заяви управителят на ВиК Шумен Иван Пушкаров. По думите му това бави пускането ѝ в експоатация.

Според него новият водопровод от яз. Тича, който водното дружество строи по проект, е готов на 97%. Остава изграждането на преминавяния през главния път и довършителни дейности по шахтите.

Срокът за довършване на съоръжението е до юли тази година, но фирмата е уверила, че присъединяването на водопровода може да стане още в края на май или началото юни.

Това ще бъде съобразено с майските празници и предстоящите абитуриентски балове, допълни Пушкаров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Град Шумен

Промени в движението

Във връзка с честването на 24 май се въвеждат временни промени в организацията на движението в Шумен.  Временно ще бъде спряно движението на моторни превозни средства, както следва: ·   на 24 май и 25 май от 8.00 до 20.00 часа по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“; ·   на 24 май -   от 8.30 до..

публикувано на 20.05.24 в 11:57

Пътуваща изложба пред театъра

Националната пътуваща изложба “100 години Инър Уийл” ще бъде открита днес пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. На нея ще бъдат показани постиженията и проектите на една от най-големите доброволни организации на жени в света.  След това събитие Сдружение „Инер Уийл" - Клуб Шумен официално ще направи дарение на община Шумен на две..

публикувано на 20.05.24 в 08:27

Велоалея в парка

Доброволци от Велики Преслав и от международната младежка фондация „Оупън Спейс” започнаха изграждането на велоалея за децата на Велики Преслав. Тя се намира в градския парк и е почти готова за използване, предстои официално откриване. Това каза за Радио Шумен директорът на фондацията Пепа Пенева.  Велоалаеята се подготвя след обсъждане с деца и младежи..

публикувано на 20.05.24 в 08:22

Шумен срещу насилието над животни

Шуменци протестираха днес срещу насилието над животни. Събитието се състоя пред съдебната палата в града и е част от националния протест, който се проведе в страната. Като защитници на животните се противопоставяме на зачестилите прояви на малтретиране и бруталност, каза за Радио Шумен председателят на Дружеството за защита на животните Марияна..

публикувано на 19.05.24 в 15:43

Награди за здравни специалисти

Регионалната колегия – Шумен към Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи връчи ежегодните награди на отличили се специалисти. Тържеството беше посветено на 5 май – Международен ден на акушерките, и на 12 май –  Световен ден на медицинските сестри.  Председателят на шуменската колегия Веска Райчева връчи на отличените сребърна..

публикувано на 18.05.24 в 16:24

Пълнят системата

Отстранена е ВиК аварията, която възникна в късния следобед на 17 май в Шумен, съобщиха за Радио Шумен от ВиК – Шумен. В момента системата се пълни с вода. Очакванията на дежурните екипи са към 18 ч. водата да потече от чешмите в централната част на града. В по-високите зони и в района около болницата се очаква подаване да има около 19 ч. Най-късно вода..

публикувано на 18.05.24 в 15:29

Атракции в музея

Археологическият музей във Велики Преслав е подготвил интересни занимания за малки и големи, с които да отбележи Европейската нощ на музеите. Предстои впечатляващо съчетание от събития, казват организаторите. От 17 ч. започва работа ателие "Преславска рисувана керамика от IX – X век". В заниманията  могат да се включат всички, които обичат историята..

публикувано на 18.05.24 в 13:51