Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подменят улични лампи

Възстановяване на уличното осветление по ул. „Княз Борис“ на изхода към Кубрат започна от днес, съобщиха от община Разград. Дейностите за 48 500 лв. трябва да приключат за 45 дни. 

Те предвиждат ремонтиране на съществуващата стълбове, както и добавяне на 6 нови, след което общият им брой ще стане 51. На тях ще се монтират 102 осветителни тела с висока енергийна ефективност. 

Не се предвижда затваряне на движението в посока изхода от Разград към Кубрат по време на строително-ремонтните работи, уточняват от общината. 

От началото на годината това е втората подмяна на осветлението на входно-изходните пътни артерии на града. Предходният проект бе в посока Търговище.

По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Куп нерешени проблеми

Много нерешени въпроси поставиха шуменци по време на поредния приемен ден на кмета проф. Христо Христов и неговият екип. Да бъде довършен пътя в една от вилните местности до Шумен- „Чаир дере“ поискаха гражданите Жечко Желев и Васил Василев. Отговорът на заместник- кмета по строителство арх. Николай Симеонов бе, че за оставащите 700-800м. от..

публикувано на 29.04.24 в 16:34

Близо 800 декара нови гори

796 декара с нови гори са се появили на територията на Североизточното държавно предприятие (СИДП) - Шумен по проект „Горите на Североизтока“. До края на година ще бъдат залесени още 500 декара.  Една от инициативите на СИДП, е опазване и възстановяване на природата и горите в стопанисваната от предприятието територия. Основната цел на проекта е..

публикувано на 29.04.24 в 16:00

Полицията бди по празниците

Полицейски екипи ще следят за опазване на обществения ред, сигурността и придвижването по време на предстоящите празнични дни. Това съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен.  Екипи на полицията ще има около местата за провеждане на религиозни и други публични прояви. За осигуряване на пътната безопасност в шуменско ще има определени..

публикувано на 29.04.24 в 15:48

Пускат фонтаните и чешмите

Фонтаните, обществените чешми и шадраваните в Шумен да бъдат приведени в експлоатация за пролетно-летния сезон. Това нареди кметът проф. Христо Христов, съобщиха от пресцентъра на общината. Списъкът с обектите, които ще се захранват от градската водопреносна мрежа включва: ·   Обществена чешма „Руски паметник“; ·   Обществена чешма..

публикувано на 29.04.24 в 14:35

Обновяват селата

Обезопасяването и подмяната на счупени съоръжения по детските площадки в селата е първият приоритет за шуменската администрация. Програмата за селските райони бе представена на среща с кметовете на по-малките населени места от Николай Симеонов, зам.-кмет по строителство и екология в община Шумен.  Обезопасяването на селата с видими пешеходни..

публикувано на 29.04.24 в 14:06

Вече има вода за две села

Работи се по осигуряването на постоянно водоподаване към селата Ловец и Сушина. Това съобщиха от община Върбица. Досега хората по няколко месеца, особено през летния период, стояха без вода, тъй като подпочвените води са плитки и не осигуряват необходимия за двете села дебит.  До момента от Помпената станция в Иваново към Сушина отиваха едва 0.600..

публикувано на 29.04.24 в 13:58

Кметът похвали младите медалисти

Възстановяването на спортното училище в Шумен е приоритет за администрацията. Това каза кметът на общината проф. Христо Христов при срещата си със състезатели и треньори от клуба по свободна борба „Мадарски конник“ и клуб „Киокушин“. На борците, които през миналата година спечелиха 15 медала, кметът обеща по-добра спортна база. Проф. Христо Христов..

публикувано на 29.04.24 в 13:04