Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две банди вилняха

Снимка: БГНЕС

Двама души са задържани за грубо нарушаване на обществения ред, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, съобщават от Областната дирекция на МВР - Силистра. 

В неделния ден около 17:00 часа в питейно заведение в центъра на дунавския град две групи се спречкват, при което на 27-годишен мъж е сцепена веждата. Напрежението ескалирало и по-късно се стигнало до по-сериозен сблъсък между двете групи, към които се присъединили още участници. С автомобили част от едната група се отправила към Центъра за спешна помощ, където били откарани двама пострадали, а след това - пред сградата на полицията.

След намесата на органите на реда ситуацията била овладяна и конфликтът потушен. Като превантивна мярка през нощта екипи на жандармерията в Русе са извършвали обход на териториите на Силистра и село Калипетрово, за да пазят обществения ред, като нарушения не са регистрирани.

При произшествието са били нанесени леки телесни повреди на двама души - на 27 г. и на 48 г, а други двама са задържани в ареста до 24 часа.


По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарникари с награди

Отборът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)-Силистра спечели областното състезание по пожаро-приложен спорт, което се проведе днес в областния град. Втори завършиха огнеборците от РСПБЗН-Дулово, а трети – пожарникарите от РСПБЗН-Тутракан. Надпреварата премина на два етапа. Тя стартира в 08:30 часа..

публикувано на 02.05.24 в 15:50

Отстранен депутат срещу ветропарк

Сам подадох заявление за напускане на „Продължаваме Промяната“, обяви пред dariknews.bg.депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Стоян Георгиев. Според него причината е, че ръководството на ПП подкрепя изграждането в Силистра на ветрогенераторен парк с 43 кули. "Ръководството на ПП прояви мнение, различно от това,..

публикувано на 02.05.24 в 09:50

Отстраниха депутат

Депутатът от ПГ на "Продължаваме Промяната - Демократична България" Стоян Георгиев вече не е част от партията и всички ангажименти, които би поел от името на "Продължаваме промяната", няма да са легитимни. Това информират от централата на партията. От формацията на Кирил Петков и Асен Василев уточняват, че с решение на Изпълнителен съвет,..

публикувано на 01.05.24 в 15:03

Полицейски патрули по празниците

Съвместни екипи на „Пътна полиция“ от Силистра и Кълъраш ще подпомагат и регулират трафика по време на великденските празници и Деня на труда. Мярката се въвежда заради очакваното засилване на движението на румънски автомобили към българските курорти и транзитно преминаващите към Гърция. Засиленото присъствие на полицаи от България и Румъния ще..

публикувано на 29.04.24 в 10:01

Базар за Детското отделение

5 500 лв. бяха събрани по време на благотворителния великденски базар, организиран от община Тутракан. В градския парк „Христо Ботев" бяха изложени кулинарни изкушения и сувенири подготвени от участниците - представители на училища, читалища, детски градини, социални институции, фирми, добротворци от Тутракан и населените места в общината...

публикувано на 27.04.24 в 15:32

Годишни библиотечни награди

Годишните награди за постижения в библиотечната професия бяха връчени днес в Регионалната библиотека „Партений Павлович" в Силистра. Носител на наградата „Библиотекар на годината“ е Галина Салъф от библиотеката при Народното читалище „Светлина 1941“ в тутраканското село Преславци. Същото читалище получи приза  „ Подкрепа за библиотеките “ . В него..

публикувано на 26.04.24 в 16:20

Електронен фиш с послание

С писма, написани от семейства, загубили деца и близки при пътнотранспортни произшествия, ще бъдат придружавани изпращаните по пощата електронни фишове за превишена скорост до нарушителите на Закона за движение по пътищата в Силистренско. Така Областната дирекция на МВР се присъединява към Националната кампания „Написах ти писмо“. Идеята е да се..

публикувано на 26.04.24 в 11:29