Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на престъпността във Върбица

Спад на извършените престъпления се наблюдава в община Върбица. Заявителските материали през 2022 г. са били 132, а през миналата година - 96. Образуваните досъдебни производства от 97 намаляват до 61. Това беше отчетено днес по време на дискусия във Върбица, където кметът на Общината инж. Мердин Байрям посрещна ръководството на ОДМВР- Шумен, всички кметове на населените места в общината и общинските съветници. 

Началникът на полицейското управление във Велики Преслав гл. инсп. Тодор Енчев обобщи,че на територията на община Върбица няма концентрация на престъпления на определени места, няма проблемни села в региона. 

Като изключително добро беше определено взаимодействието между местната власт и полицейските служители. Община Върбица е спокойно място за живеене, каза директорът на ОДМВР Шумен ст. комисар Георги Гендов. Цифрите сочат, че процентът на разкриваемост на престъпленията е висок и по думите му се полагат усилия за допълнително осигуряване на полицейско присъствие в тъмната част на денонощието. 

Инж. Байрям посочи, че спокойствието на жителите в общината е от изключителна важност за общинската администрация. Обсъдени бяха приоритетите за работа по превенция на пътната безопасност.  "Имаме нетърпимост към всички, които създават предпоставки за инциденти на пътя. Екипите продължават на терен да извършват повече проверки на водачи и да не допускат на пътя да има такива, които управляват след употреба на алкохол или наркотични вещества и застрашават живота и здравето на всички участници", заяви Гендов. 

Отчетено беше, че инфраструктурата в общината е много добра, но хубавите пътища изкушават за шофиране с по-висока скорост, особено младите водачи. В някои от населените места вече са поставени и изкуствени неравности. 

Инж. Байрям заяви, че във връзка с очакваното отваряне на Върбишкия проход е направен цялостен анализ и се търсят варианти за поставяне на допълнителни камери за видеонаблюдение. Те ще бъдат в помощ на полицейските служители, ще действат респектиращо както за жителите в областта, така и на преминаващите през общината. 

По публикацията работи: Цветелина Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Планово без ток на 2 юли

И днес има много адреси, които ще са без ток заради профилактика на електросъоръженията или заради ремонтни дейности. Това съобщават от електроразпределителното дружество. В Разградска област от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в Лозница и селата Балкански, Дряновец и Раковски. В интервала от 08:30 ч. до 17:00..

публикувано на 02.07.24 в 08:53

Слънце, дъжд и гръмотевици

Между 16° и 24° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 16°. Атмосферното налягане е 983 хПа – по-ниско от средното за юли, ще се понижав, а относителната влажност на въздуха е 80%. Днес денят ще започне с предимно слънчево време, но постепенно облачността ще се увеличи. След обяд и привечер, главно във..

публикувано на 02.07.24 в 07:18

Росен Желязков е кандидат-премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група - ГЕРБ-СДС - Росен Желязков.Кандидатурата му бе представена от лидера на партията Бойко Борисов, а пред държавния глава Росен Желязков обяви структурата и състава на кабинета, в..

публикувано на 01.07.24 в 09:26

НАП напомня на абитуриентите

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигуровки. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение, напомнят от НАП. За месеците от завършване на средното до започване на висшето си образование или работа на..

публикувано на 01.07.24 в 08:32

Ваучерите стават електронни

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери. Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях.

публикувано на 01.07.24 в 08:28
Патриарх Даниил

Първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще оглави от 9:00 ч. първата си света литургия като предстоятел на Българската православна църква в храм-паметника "Свети Александър Невски" и ще произнесе Патриаршеско слово към клира и миряните. В службата ще участват представители на поместните православни църкви, архиереи и свещенството.

публикувано на 01.07.24 в 08:17

Увеличават пенсиите от днес

От днес - 1 юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента.   Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева.  По данни на Националния осигурителен институт, броят на възрастните с пенсии и добавки под линията на бедност от 526 лева, намалява от 524 хиляди към..

публикувано на 01.07.24 в 08:12