Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Случай на коклюш и в Шумен

35-годишен мъж от Шумен е диагностициран с коклюш, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Той бил с грипоподобни симптоми и първоначално бил лекуван в домашни условия, впоследствие е приет за лечение в болница.

Мъжът и семейството му са с редовен имунизационен статус.

От РЗИ – Шумен са издирили контактните на мъжа, направени са им изследвания, резултатите се очакват.

Това е първи случай на коклюш в Шуменска област от началото на годината. Епидемичната обстановка се следи ежедневно, уточняват от Регионалната здравна инспекция.

По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

По пътя на вярата и буквите

В деня за почит на светите братя Кирил и Методий - 11 май, ще се проведе първото събитие „По пътя на вярата и буквите“, с което се поставя началото на споразумението за сътрудничество в сферите на туризма и културата между Областна администрация Шумен и Областна администрация Варна.  Областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев и..

публикувано на 08.05.24 в 15:11
Снимката е илюстративна

Невръстните най- често посягат към кражби

Кражба е най- разпространеното престъпление, извършвано от малолетни и непълнолетни в област Шумен за 2023 година.  Следват унищожаване и повреждане на имущество, телесна повреда, грабеж, хулиганство и престъпления, свързани с наркотици.  Това съобщават от отдел "Статистически изследвания" - Шумен.  На отчет в детските педагогически стаи са водени 236..

публикувано на 08.05.24 в 14:18
НУ

Част от Шумен без вода

До 16:00 часа днес част от Шумен е без вода. Причината е планиран ремонт за монтаж на спирателен кран на ул. „Кишинев“. Това се съобщава от ВиК- Шумен.  Оттам уточняват, че водоподаването ще бъде спряно във високата и най-висока зона, района около болницата и кв. „Гривица“.

публикувано на 08.05.24 в 12:28

Промяна в движението

Заради събитията за Деня на Европа – 9 май, Деня на Шумен – 11 май и Майските празници на културата се спира движението на превозни средства около сградата на Общината, съобщиха от пресцентъра й. До 12:00 часа на 13 май е затворен бул. „Славянски“ от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“ в Шумен. На 9 май между..

публикувано на 08.05.24 в 11:53

Удар с бутилка по главата

47- годишна е задържана в полицейския арест след сигнал за скандал, по време на който нанесла лека телесна повреда на 53-годишен мъж. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Малко след 01:00 часа вчера  53-годишен мъж от село Красен дол съобщил в полицейското управление в Каолиново, че жената, с която живее на семейни начала го е ударила с..

публикувано на 08.05.24 в 11:09

Нови четири случая на коклюш

4 случая на коклюш са регистрирани в Шуменска област през изминалата седмица. Заболелите са от различни населени места – по един в областния център, във Върбица и в селата Ивански и Дибич. Това показва справка в сайта на Регионалната здравна инспекция. За първи случай на коклюш за тази година от РЗИ съобщиха на 26 април. Става дума за мъж на 35..

публикувано на 08.05.24 в 10:35

БТР с концерт в Шумен

Община Шумен кани всички на рок концерт с участието на група "Б.Т.Р." и шуменските групи "Forgot The Ten" и "LAMPA Inc". Събитието е са начален час 19:00 ч. пред сградата на Община Шумен. Концертът е част от богата програма на майските културни празници.

публикувано на 08.05.24 в 09:30