Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На десето място по трудови злополуки

Възпоменателна церемония в памет на загиналите при трудови злополуки се проведе в Шумен. Събитието е организирано и заради Световния ден за здравословен и безопасен труд – 28 април. 

В знак на почит към паметта на загиналите бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча, поставена на сградата на улица „Цар Калоян 1“.

На церемонията присъстваха областният управител проф. Добромир Добрев, заместник областният управител Нели Георгиева, председателят на регионалната структура на КНСБ в Шумен Радостин Павлов, началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова, представители на Териториалното поделение на Националния осигурителен институт, на Инспекцията по труда и членове на Областния съвет по условия на труд. 

Шумен се нарежда на 10-о място сред 28-те области в страната по брой на трудовите злополуки. По данни на Териториалното поделение на НОИ – Шумен през 2023 година са станали 77 злополуки на работното място, две от тях са с фатален край.


По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

По пътя на вярата и буквите

В деня за почит на светите братя Кирил и Методий - 11 май, ще се проведе първото събитие „По пътя на вярата и буквите“, с което се поставя началото на споразумението за сътрудничество в сферите на туризма и културата между Областна администрация Шумен и Областна администрация Варна.  Областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев и..

публикувано на 08.05.24 в 15:11
Снимката е илюстративна

Невръстните най- често посягат към кражби

Кражба е най- разпространеното престъпление, извършвано от малолетни и непълнолетни в област Шумен за 2023 година.  Следват унищожаване и повреждане на имущество, телесна повреда, грабеж, хулиганство и престъпления, свързани с наркотици.  Това съобщават от отдел "Статистически изследвания" - Шумен.  На отчет в детските педагогически стаи са водени 236..

публикувано на 08.05.24 в 14:18
НУ

Част от Шумен без вода

До 16:00 часа днес част от Шумен е без вода. Причината е планиран ремонт за монтаж на спирателен кран на ул. „Кишинев“. Това се съобщава от ВиК- Шумен.  Оттам уточняват, че водоподаването ще бъде спряно във високата и най-висока зона, района около болницата и кв. „Гривица“.

публикувано на 08.05.24 в 12:28

Промяна в движението

Заради събитията за Деня на Европа – 9 май, Деня на Шумен – 11 май и Майските празници на културата се спира движението на превозни средства около сградата на Общината, съобщиха от пресцентъра й. До 12:00 часа на 13 май е затворен бул. „Славянски“ от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“ в Шумен. На 9 май между..

публикувано на 08.05.24 в 11:53

Удар с бутилка по главата

47- годишна е задържана в полицейския арест след сигнал за скандал, по време на който нанесла лека телесна повреда на 53-годишен мъж. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Малко след 01:00 часа вчера  53-годишен мъж от село Красен дол съобщил в полицейското управление в Каолиново, че жената, с която живее на семейни начала го е ударила с..

публикувано на 08.05.24 в 11:09

Нови четири случая на коклюш

4 случая на коклюш са регистрирани в Шуменска област през изминалата седмица. Заболелите са от различни населени места – по един в областния център, във Върбица и в селата Ивански и Дибич. Това показва справка в сайта на Регионалната здравна инспекция. За първи случай на коклюш за тази година от РЗИ съобщиха на 26 април. Става дума за мъж на 35..

публикувано на 08.05.24 в 10:35

БТР с концерт в Шумен

Община Шумен кани всички на рок концерт с участието на група "Б.Т.Р." и шуменските групи "Forgot The Ten" и "LAMPA Inc". Събитието е са начален час 19:00 ч. пред сградата на Община Шумен. Концертът е част от богата програма на майските културни празници.

публикувано на 08.05.24 в 09:30