Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът похвали младите медалисти

Възстановяването на спортното училище в Шумен е приоритет за администрацията. Това каза кметът на общината проф. Христо Христов при срещата си със състезатели и треньори от клуба по свободна борба „Мадарски конник“ и клуб „Киокушин“. На борците, които през миналата година спечелиха 15 медала, кметът обеща по-добра спортна база. Проф. Христо Христов похвали школата на Кънчо Ненов, защото от години Шумен не е имал толкова сериозни успехи в национални състезания по борба. 


„В периода около 1990 г. бяхме най-силни в България. Когато обаче спортното училище се закри, ние слязохме на ниво 0. Нашият клуб съществува от 7 години и постепенно напредваме. През миналата година взехме 15 медала от републикански първенства. Шампионката ни Емел Мустафова участва и в Европейското първенство. Тази година също се представяме добре. Борбата е един от най-българските спортове и трябва да го подкрепяме“, каза Ненов.


За тренировките по борба от скоро помага и украинецът Валери Савченко, който е бил с ръководна позиция в спортното училище на Херсон. Савченко си е поставил за цел да привлече в Шумен час от най-перспективните си ученици. Така ще ги спаси от войната и ще подсили шуменската школа.


Каратистите от школата на Даниел Димитров бяха похвалени за спечелването на 25 медала от национално състезание и международен турнир през месеца. „Има една смяна на поколенията при нас. Следва се естествения ход. Радвам се за успехите на децата и се надявам, че ще можем да зарадваме шуменци с още по-големи успехи", заяви Димитров.


„Всичко става с труд и умора. Колкото повече кръв и пот по тренировки, толкова по-лесно е на състезанията. Както сенсея казва „Всяка среща трябва да ти е като финал“. Много важно е и удоволствието от победата“, обясни Ефе Велиев, републикански шампион до 12-годишна възраст.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хладилник подпали жилище

Късо съединение в хладилник предизвика пожар в Смядово, съобщават от шуменската полиция. Малко след 17:00 часа вчера постъпил сигнал, че гори апартамент в жилищен блок в Смядово. Към адреса бил насочен екип. На място огнеборците установили, че има пожар в жилище на третия етаж. Успели да го погасят с помощта на 1000 л вода. Станало ясно,..

публикувано на 16.05.24 в 11:01

Спецакция в Струйно

43 тежкотоварни автомобила са проверени вчера по време на специализираната полицейска операция до село Струйно. Това съобщават от шуменската полиция. По време на проверките са установени три нарушения. Установено било, че единият водач управлявал автомобил без годишен технически преглед, друг не носил свидетелство за управление на моторно превозно..

публикувано на 16.05.24 в 10:11

Спортен празник за децата

Спортен празник организират община Шумен и Центърът за подкрепа на личностното развитие – Училищна спортна школа “Хан Крум” на 17 май. В спортната проява ще участват ученици от I до IV клас от различни училища в града. Събитието ще се проведе в зала „Арена Шумен“ с начален час 9:30 ч. С много игри ще бъдат представени всички видове..

публикувано на 16.05.24 в 08:58

Полицията - по селата

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР- Шумен ще проведат срещи с жителите на отдалечени и малки населени места в област Шумен през месец май. На 16 май екипите ще бъдат на територията, обслужвана от РУ- Велики Преслав, за да се срещнат с жителите, кметовете и кметски наместници на селата Хан Крум и Троица. Първата среща започва в 10:00..

публикувано на 16.05.24 в 08:29

Ремонтират българска светиня

Кампания за набиране на средства за храма "Св. Параскева" в село Златна нива, община Каспичан, започват кметството и църковното настоятелство. По думи на кмета на село Златна нива Ивайло Пенев, около 20 хиляди лева ще са нужни за укрепване на покрива и за изграждане на нов купол на църквата.  "Наистина има нужда от ремонт на покрива, от..

публикувано на 16.05.24 в 08:21

Помощ за 600 жертви на насилие

Повече от 600 деца и родители, жертви на насилие, са получили подкрепа от "Зона ЗаКрила" в Шумен от началото на разкриването на услугата в града. Това стана ясно по време на кръгла маса на тема „Зона ЗаКрила – високоспециализирана услуга на областно ниво в съответствие с новото законодателство“, която се провежда днес в Шумен.  Участниците в..

публикувано на 15.05.24 в 14:16

Възраждат шуменския футбол

Създаването на работна група със специалисти от всички клубове и изработване на визия за развитието на футбола с хоризонт 5, 10 и 20 години - около тази идея се обединиха на среща при кмета на община Шумен ръководители на футболни клубове.  По думите на проф. Христо Христов, целта на срещата е да започне прозрачен диалог за стратегическото развитие на..

публикувано на 15.05.24 в 13:22