Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 идеи за по-хубаво Смядово

Смядово
Снимка: Радио Шумен

14 проектни предложения по фонда „Местни инициативи“ са постъпили в община Смядово в рамките на срока за кандидатстване. Това съобщават от общинската администрация. 10 от идеите за финансиране са на неформални граждански групи, по едно са предложенията от читалища, детски танцови и вокални групи и групи за изворен фолклор. 

Специално създадена комисия ще оцени предложенията и в срок до 21 юни ще обяви кои от тях ще получат средства. Общият бюджет на фонда е 15 000 лева, а максималната сума за един проект е 1800 лева. Всеки одобрен кандидат ще има срок до края на октомври, за да реализира идеята си, напомнят от община Смядово.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Добър 3.84 на матурите в Шуменско

Средният успех на зрелостниците от Шуменска област на матурата по български език и литература тази година е Добър 3.84 – с 84 стотни по-нисък от средния за страната тази година, но с 43 стотни по-висок от успеха на зрелостниците в Шуменска област миналата година. Тази година има 4 пълни шестици и ученик с две шестици – на матурите по български..

публикувано на 19.06.24 в 16:17
Народно читалище

Филмов фестивал в Шумен

37 български филма и 19 киноленти от чужбина са включени в конкурсната програма на Международния фестивал на любителските исторически филми, който ще се състои от 28 до 30 юни в Шумен. В тазгодишното издание на фестивала участват кинолюбители от Русе, Добрич, Варна, Пловдив, София, Стара Загора, Хасково, Димитровград, Белоградчик, Търговище,..

публикувано на 19.06.24 в 15:00

Магията на танца

Националният танцов фестивал „Магията на танца“ ще се проведе в Шумен на 22 и 23 юни. Той е организиран от Общинския младежки дом с подкрепата на община Шумен. За пореден път красотата и блясъка на танцовото изкуство ще завладеят сцената в зала „Арена Шумен“. Участниците във фестивала ще се състезават в четири възрастови групи и ще се представят..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

Европрокуратурата ще разследва

Европейската прокуратура започва разследване по сигнал на Гражданското сдружение „Гласът на Шумен“. Магистратите са сезирани от сдружението за нарушения при изграждането на Центъра за грижа за лица с умствена изостаналост в село Лозево и съмнения за злоупотреба с европейски средства. Уведомлението е подписано от европейския делегиран прокурор..

публикувано на 19.06.24 в 13:10

Спецакция срещу кражбите

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността се провежда в Шуменско, съобщават от Областната дирекция на МВР.  Акцент в днешната операция е противодействието на домовите кражби, които представляват 10% от всички регистрирани престъпления. Най-често се крадат пари и злато, а най-малко - телевизори, компютри и телефони,..

публикувано на 19.06.24 в 11:00

Нов съветник в Шумен

Илия Койнов ще положи клетва на 27 юни като общински съветник в Шумен. Той ще заеме мястото на проф. Катя Кайрякова, която беше избрана за депутат в 50-ото Народно събрание.  Със свое решение Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на Кайрякова като съветник и обяви за избран на нейно място втория в листата на коалиция „БСП за..

публикувано на 19.06.24 в 10:01

Отново дрогиран на пътя

29-годишен мъж от Нови пазар бил установен да шофира след употреба на наркотици. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена около 14:30 часа вчера на ул. “Плиска“ в града. Спрян бил водач на лек автомобил БМВ с германски номера. Зад волана бил 29-годишен местен жител, но автомобилът не бил негова собственост. Тестван бил за..

публикувано на 19.06.24 в 09:24