Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каолиновско пред воден режим

Снимка: Личен архив

Продължава проблемът с безводието в каолиновското село Тъкач. В средата на месеца жители сигнализираха до Радио Шумен, че за поредна година страдат от липсата на вода през летните месеци. Това е причината в селото вече почти да не се отглеждат животни. 

След като наш екип беше в Тъкач преди две седмици, водата в чешмите потече, но само за няколко дни. От ВиК още тогава съобщиха, че до дни ще бъде изготвен график за режим на водата в Тъкач и в още 6 села от общините Каолиново и Венец. Такъв обаче до ден днешен няма. 

Късно вчера, след поредния сигнал от хора от селото, отново потърсихме ВиК. Оттам ни информираха, че очакват кметът на община Каолиново Нида Ахмедов да подпише необходимите документи, за да бъде въведен режим на водата. Той пък заяви, че администрацията полага усилия за разрешаване на проблема. По думите му има варианти.

Чуйте разговор на Айше Лятиф с кмета на община Каолиново Нида Ахмедов.

Представител на ВиК дружеството от този район ще проведе срещи с кметовете на населени места от община Каолиново за подписване на протоколи за въвеждане на режим на водата. Това съобщиха преди минути от водното дружество в Шумен. Ако кметовете подпишат такъв документ, ще има режим на цялата система, което означава че ще обхване всички населени места, уточниха от дружеството.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Народно читалище

На кино в Шумен

37 български филми и 19 киноленти от чужбина са включени в конкурсната програма на Международния фестивал на любителските исторически филми, който ще започне днес -  28 юни, в Шумен и ще продължи до  30 юни. В тазгодишното издание на фестивала участват кинолюбители от цяла България и чужбина. Общо над 60 са подадените до началото на тази седмица..

публикувано на 28.06.24 в 08:15

Конференция в джамията

Кръгла маса на тема "Турският периодичен печат в България между двете световни войни и проблемите на мюсюлманската общност" се провежда в Шумен днес.  В този период - между двете войни в България - са издавани най-много вестници на турски език от целия Балкански полуостров. В момента периодичните издания на турски език в България се броят на..

публикувано на 27.06.24 в 16:01

Деца рисуват приятелството

Арт школата към Центъра за подкрепа за личностното развитие – ОДК „Анастас Стоянов“ в Шумен е домакин на Международен летен пленер „Мостове на приятелството“. В него участват талантливи млади художници от школата, както и вдъхновени дарования от гимназията „Николае Лабис“ в Букурещ. Артистичното събитие продължава до неделя. Част от..

публикувано на 27.06.24 в 15:49

Балет "Вега" на 30 години

„30 години балет "Вега" – живот като на кино“ – това е мотото на двата грандиозни спектакъла, които подарява на публиката и ценителите на модерните танци балет "Вега" –Търговище.  Близо 100 танцьори – настоящи и бивши възпитаници на „Вега“, ще представят съвременна танцова продукция върху филмова музика на сцената на Драматичния театър - днес и..

публикувано на 27.06.24 в 09:07

Трябва да има и такива хора

За стотици семейства в Делиормана работата на полето е единствената прехрана. А голяма част от възрастните, предимно самотно живеещи, са принудени да работят на надник и да припечелват допълнителни доходи, за да могат да се издържат.  Айше Лятиф разговаря с хора от каолиновското село Тодор Икономово, които копаят тютюн под жаркото слънце.

публикувано на 26.06.24 в 08:20

Глоби за плакатите от утре

Крайният срок за премахване на плакати, листовки и други видове агитационни материали, които рекламират партии и коалиции, участвали в изборите на 9 юни, изтече преди повече от седмица.  Къде в Шумен все още има непремахнати плакати и защо от общинската администрация до този момент не са наложили глоби на нарушителите?  Чуйте репортажа на Ирина..

публикувано на 25.06.24 в 14:23
Община Търговище

Изграждат Индустриален парк

Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище. Градът е сред десетте областни центъра в България, които Министерството на иновациите и растежа одобри за финансиране. Проектът е на обща стойност над 34 млн.лв.  Очакванията са в града да бъдат привлечени иновативни производства и те да дадат перспектива на жителите му в следващите 10-20 години, заяви..

публикувано на 25.06.24 в 08:27