Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплатите - във фонд за лечение

Снимка: Радио Шумен

Заплатите на шуменските общински съветници да се даряват във Фонд за лечение на нуждаещи се граждани от общината. Това предложи по време на заседанието днес независимият общинският съветник Павел Павлов.

"Ако ние се откажем от големите заплати, тези пари ще останат в сметките на общината. Предлагам със спестените средства да направим фонд за лечение. Какво по-хубаво от това в Шумен да не се правят кампании за набиране на средства за нуждаещите се", посочи от трибуната той. "Нека спасим демокрацията, нека хората вярват в нас", завърши изказването си Павлов. Припомняме, че той е автор на идеята заплащането за участие в сесия на съвета да е 1 лев, а за участие в комисия да се плаща символично по 1 стотинка.

Съветниците от ГЕРБ го репликираха, че те продължават да си даряват възнагражденията, които получават за работата в Общинския съвет.

"Ако г-н Павлов оценява труда си за толкова, да си дарява парите, но да не го афишира. Както правим и ние", контрира Ивайло Обретенов от "Възраждане'.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гости от Кулевча

195 години от битката край Кюлевча по време на Руско-турската война от 1828-1829 година отбелязаха днес жителите на каспичанското село.  На честването гостува делегация от украинското село Кулевча, основано от фамилии от Кюлевча, които са се изселили след войната.  В знак на признателност пред паметната плоча, открита през 2019-та година,бяха..

публикувано на 29.06.24 в 12:17

Децата с призив към шофьорите

В Деня на безопасността на движение по пътищата - 29 юни, Областната дирекция на МВР-  Шумен призовава: Пазете своето бъдеще! Усилията на областната дирекция и тази година са насочени към подрастващите за формиране на култура за спазване на правилата за движение.  Съвместно със  СУ“ Панайот Волов“  по повод 29 юни- Ден на безопасността по..

публикувано на 29.06.24 в 09:11

Военни окосиха поляна

Военнослужещи от военно формирование 34200 (бившата дивизия) окосиха и почистиха тревните площи на местността „Поляната”, зад КАТ – Шумен. Дейностите вече приключиха, каза Радио Шумен началникът на Шуменския гарнизон полковник Добромир Добрев, който е и командир на военното формирование. „След окосяването мястото е обработено и срещу..

публикувано на 28.06.24 в 14:58

Даниела Русева става заместник-кмет

Бившият председател на Общинския съвет и няколко мандата общински съветник Даниела Русева става заместник-кмет на община Шумен по европейски политики, екология и туризъм. Това съобщи самата тя в емоционален пост във Фейсбук преди минути. "След 21 години в местната законодателна власт вчера след сесията на Общинския съвет подадох оставката си като..

публикувано на 28.06.24 в 13:53

Аплодисменти в последния работен ден

С аплодисменти и насълзени очи служители на Областната дирекция на МВР- Шумен изпратиха в заслужена почивка след 34 години стаж в системата на МВР гл. инсп. Данаил Димитров. Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за безукорно поведение и постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР Димитров е..

публикувано на 28.06.24 в 13:32
Архив

Спортни битки на платото

203 спортисти са се записали до този момент за участие в състезанието "Шуменско плато 2024“ – колоездене, бягане и дуатлон, което ще се проведе на 30 юни.  Бегачите ще се състезават в две дистанции – 10 и 20 километра, а колоездачите ще мерят сили в дистанции от 32 и 50 километра. Дуатлонистите ще колоездят по 32 километровото трасе, след..

публикувано на 28.06.24 в 13:05

Временно спират е-услугите

Поради профилактика на сървърите на Общинската администрация в Шумен в почивните дни - 29 и 30 юни, гражданите няма да имат достъп до всички външни електронни услуги, съобщават от общината.  Недостъпни ще бъдат системите за сигурно електронно връчване, годишен технически преглед, плащания чрез посредници и виртуален ПОС терминал.  Общинската..

публикувано на 28.06.24 в 12:34