Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златен медалист с награда

4
Снимка: Областна администрация Русе

Двукратният златен медалист в тласкането на гюле в клас F55 от Параолимпийски игри от Париж през тази година и от Рио де Жанейро през 2016 г. Ружди Ружди бе удостоен със знака на областния управител на Русе Драгомир Драганов. Отличието бе връчено на шампиона за изключителния му принос към развитието и популяризирането на спорта в България.

„Този медал наистина тежи повече от предишните, защото с годините става все по-трудно да се печелят отличия, особено златни. Много е трудно да поддържаш високо ниво толкова дълго време, въпреки контузиите и проблемите. Но съм щастлив и горд, че успях отново да се кача на върха и да спечеля златен медал. За мен е огромна чест да чуя химна на България в най-силното състезание“, сподели Ружди.

В колекцията си от десетки медали Ружди Ружди притежава и сребърен медал от Параолимпийските игри в Токио от 2020. Припомняме, че в Париж българският атлет постигна победа с огромна разлика пред конкурентите - 12.40 метра. Нито един друг атлет не премина границата от 12.00 метра.


По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират следващите 200 м

С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената организация на движение е в същата лента, в която от 10 юли т. г. се извършват строително-монтажни дейности, като вече се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).  В участъка, по който сега се..

публикувано на 19.09.24 в 13:20

Без билет на автобуса

Безплатно пътуване за всички жители и гости на Русе по всички линии от масовия градски транспорт организира местната администрация и "Общински транспорт", съобщават от общината. Това ще стане на 22 септември, обявен за Ден без автомобили. Тази година мотото на кампанията е „Комбинирай и се движи“ и нейната цел е да подобри публичното здраве и..

публикувано на 19.09.24 в 08:47

Нов асфалт за четири улици

Започна ремонтът на две ключови улици в Русе - бул. „Цар Фердинанд“ и ул. „Войводова“. Предвиденият срок за тяхното изпълнение е 115 календарни дни.  В този срок е включено и преасфалтирането на още две улици - ул. „Мостова“ и ул. „Муткурова“. Дейностите се извършват с поетия  кредит от община Русе, който бе гласуван през 2023 г.  Бул. „Цар..

публикувано на 19.09.24 в 08:29

Разясняват европрограми

Новите възможности за европейско финансиране в Русенска област разясняват тази седмица експерти от Областния информационен център в областния град.  Днес (19.09.) от 10:00 ч. е информационната среща в община Две могили. По време на разговорите представител на дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ към Министерството на регионалното..

публикувано на 19.09.24 в 08:16

Среща за изборите

„Всички институции, ангажирани в изборния процес, трябва да продължат да работят в пълен синхрон, за да могат русенци и жителите на региона да знаят, че гласът им ще бъде отчетен коректно. Това ще накара повече хора да отидат до урните“, каза областният управител на Русе Драгомир Драганов при среща с министъра на иновациите и растежа доц. Росен..

публикувано на 19.09.24 в 08:06

Русенчета сред най-добрите

Учениците от Русенска област са сред най-добре представилите се на националното външно оценяване /НВО/ след 7 клас и на държавните зрелостни изпити /ДЗИ/ след 12 клас. Това заяви в Русе заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя е на посещение в дунавския град във връзка с провеждането на ежегодното годишно съвещание с..

публикувано на 18.09.24 в 13:01

Хърцойски носии в изложба

Изложба на традиционните облекла и тъкани на русенските хърцои е подредена в зала „Княз Александър I“ на Историческия музей, съобщават от културната институция.  Официалното откриване ще е днес - 18 септември, от 18.00 ч. Автор на концепцията е Величка Кадъкьовлиева. Реализацията е дело на етнографа Искра Тодорова.  В по-голямата си част изложбата..

публикувано на 18.09.24 в 09:06