Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидат-депутат от Шумен в ареста

Снимка: БГНЕС

Кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" е задържан, обяви пред БТА защитникът му адвокат Йордан Киров. По-късно стана ясно, че това е водачът на листата на коалицията в Шумен Джейхан Ибрямов. 

Той бил отведен в следствения арест за купуване на гласове.

Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено.

Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство. В жилището са били намерени средства, необходими за ежедневни нужди, твърди юристът.

Според Йордан Киров оттук нататък следва или вземане на мярка "задържане под стража" до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

Че нещо странно се случва с Джейхан Ибрямов, пръв съобщи евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, който също избра страната на почетния председател в конфликта в движението. В пост във Facebook в сряда вечер той написа, че Ибрямов е изчезнал от часове.

Впоследствие и съпругата на независимия депутат съобщи в социалната мрежа, че не знае къде се намира мъжът й.

Биршен Ибрямова публикува пост, в който потвърди за обиска в семейното им жилище в София от екипи на Комисията за противодействие на корупцията.

Джейхан Ибрямов е бивш председател на младежкото ДПС, неизменен депутат от движението в няколко парламента. През юли той бе изключен от парламентарната група на ДПС и зае страната на Ахмед Доган в конфликта му с Делян Пеевски.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-много секции в Турция

710 са секциите, образувани на този етап извън страната за изборите на 27 октомври, в общо 57 държави, като в Украйна, Ливан, Израел, Иран секции няма да има. Това съобщиха от Централната избирателна комисия. В Турция отново ще се разкрият най много - 168,  а в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия те са 112. ЦИК определи 66..

публикувано на 07.10.24 в 11:00
Джейхан Ибрямов

Ибрямов остава в ареста

Джейхан Ибрямов засега остава в ареста, реши Софийският градски съд. Независимият депутат и кандидат за предстоящите избори ще обжалва решението. Апелативният съд ще гледа делото в четвъртък и тогава ще бъде взето крайното решение. Срещу Ибрямов е повдигнато обвинение за искане и получаване на подкуп с цел търговия с влияние. Съдът прие, че има..

публикувано на 07.10.24 в 08:18

"Маркет Линкс": Шест партии в НС

Шест партии влизат в 51-вото Народно събрание, а "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Възраждане" ще си оспорват второто място. Това показва национално проучване, реализирано съвместно от bTV и "Маркет Линкс", проведено сред 1011 пълнолетни в страната в периода 25 септември - 1 октомври. Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с малко..

публикувано на 04.10.24 в 09:27

ЦИК решава за имунитета на Ибрямов

В Централната избирателна комисия е постъпило искане за сваляне на имунитета на задържания снощи със 100 000 предварително белязани лева кандидат за депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов. Той е водач на шуменската листа на коалицията. Комисията ще го обсъди на заседанието си в 14:00 часа. За да може обаче..

публикувано на 03.10.24 в 13:17

Няма нарушения в Разградско

Заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти са проверени в Разградска област при специализираната полицейска операция за предотвратяване на купуването на гласове. Сред тях са офиси за бързи кредити, заложна къща и търговски обекта в село Осенец. В проверените игрални зали, бензиностанции и смесени магазини в селата Ясеновец, Балкански и..

публикувано на 03.10.24 в 12:37

197 000 бюлетини в Русе

197 000 бюлетини се очакват да бъдат доставени в Русе за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Това обяви областният управител Драгомир Драганов на среща с ръководството и членовете на Районната избирателна комисия. Драганов посочи, че от Областната администрация са готови да реагират на всеки сигнал и ръководената от него институция..

публикувано на 03.10.24 в 12:19

Как ще гласуват хората с увреждания?

Избирател с увредeно зрение или със затруднения в придвижването може да гласува и в избрана от него подходяща секция, а не само в специално определените за хора с увреждания. Преценката за това дали секцията е подходяща е на самия избирател, а не на СИК. Това обясни за Радио Шумен Диана Игнатова – председател на РИК Търговище Тя обясни к ак е..

публикувано на 03.10.24 в 08:30